BOON Sziréna

2018.10.30. 18:01

Nagyon figyelnek az emberek biztonságára Mezőkövesden

Mezőkövesd - Elismerést kapott a várostól a rendőrség szolgálatvezetője.

Mezőkövesd - Elismerést kapott a várostól a rendőrség szolgálatvezetője.

Balogh Tibor főtörzszászlós kapta idén a Mezőkövesd Közbiztonságáért díjat. A 48 éves szolgálatvezető parancsnok közel három évtizede rendőr, Miskolcon kezdte pályafutását, s 20 éve dolgozik Mezőkövesden. Kezdetben járőr, majd járőrparancsnok lett. Az egységesítés óta szolgálatparancsnokként irányítja a közterületi állományt, segíti a többiek munkáját, hiszen csapatmunkáról van szó. Sokan ismerik a városban, nappal és éjjel is hívják civilek, segítséget kérnek. Az ünnepség előtti napon például szolgálat után ment haza, amikor gyanússá vált számára, hogy egy aznap már bevitt állampolgár igyekszik más tulajdonát elvinni, ezért intézkedett.

– Meglepődtem, hogy én kaptam a kitüntetést, talán azért javasoltak rá, mert korábban többször kaptam jutalmat, előléptetést. Örülök neki, meg is hatódtam, alig jutottam szóhoz a színpadon, pedig ez nem jellemző rám – mondta Balogh Tibor.

Elmesélte, a közel három évtized alatt volt bőven része érdekes esetekben, miskolci és mezőkövesdi szolgálatai­ban is több elfogásban vett részt. Szerinte Mezőkövesd közbiztonsága jó, rend van a városban, munkatársaival együtt próbálnak odafigyelni, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek az itt élők.

Vőfélykedik is

A civil életben is ismert, hiszen 18 éves kora óta jár vőfélyeskedni, szereti csinálni. Nem lehet abbahagyni, ahogy a rendőri hivatást sem. Már a következő évre is van öt felkérése, évente tucatnyi lakodalomban működik közre. Sok rendőr lagziját celebrálta már, s nem csak Mezőkövesden kérik fel, Rimaszombattól Debrecenig jó pár településen megfordult már.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!