BOON Sziréna

2018.09.27. 17:24

Állkapocstörés lett a szerencsi horgászat vége

Szerencs - Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen súlyos testi sértés miatt.

Szerencs - Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen súlyos testi sértés miatt.

A vádirati szerint a vádlott április elején a reggeli óráktól kezdve családi, illetve baráti körben a Szerencs-Ond külterületén található horgásztónál szórakozott, és ittas lett. A társaság tagjai közül egy személy, a későbbi sértett szintén ittas állapotban szóváltásba került a többiekkel, majd a délutáni órákban egyedül hazaindult. A vádlott és a sértett testvére megpróbálták visszatartani, ez nem járt sikerrel, ezután amikor gépjárművel hazaindultak, a vádlott észlelte az út szélén közlekedő sértettet, akit ismét arra hívott fel, hogy menjen velük haza. A vádlott a sértett férfit megkísérelte a jármű felé terelni, de az ellenállt és elesett, ezután segítségért kiabált azzal, hogy őt bántalmazzák.

A vádlott visszaült a kocsiba, aztán mégis úgy döntött, hogy a sértettet hazaviszi, de ebbe a sértett továbbra sem egyezett bele, és mivel őt nem hagyták békén, felmászott egy villanyoszlopra.

A vádlott utánanyúlt, a lábainál fogva a földre rántotta, és egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. A sértett gyalogosan elment a helyszínről, de útközben rosszul lett, ezért egy közeli lakóházban kért segítséget, így a mentők kórházba szállították. Az ütés következtében a sértett a bal állkapocstest törését és jobb alsó őrlőfoga traumás elvesztését szenvedte el. A vád tárgyát képező súlyos testi sértés bűntette 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szabadlábon van

Mivel a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, szabadlábon van, az ügy megítélése egyszerű, és a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, az ügyészség az új büntetőeljárási törvényben szabályozott büntető­végzés meghozatalára irányuló eljárás­­­ keretében, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!