BOON Sziréna

2018.07.04. 18:39

Már az első tárgyaláson elítélték a kislányát lelövő miskolci apát

Miskolc - Mivel elismerte a bűnösségét és részletes beismerő vallomást tett, így lehetőség volt lezárni az ügyet.

Miskolc - Mivel elismerte a bűnösségét és részletes beismerő vallomást tett, így lehetőség volt lezárni az ügyet.

A Miskolci Törvényszék az első tárgyaláson ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akivel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat és az ítéleti tényállás szerint a vádlott, 50 éves férfi élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. 2017 júniusában a vádlott szomszédja a családra bízta több szatyornyi értéktárgyát, miután elköltözött. Amikor a vádlott élettársa elkezdte kipakolni a szatyrokból a tárgyakat, észrevette, hogy azok között nejlon zacskóba tekerve egy pisztoly van. A fegyvert a vádlott elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, azt gondolván, hogy nem valódi fegyverről van szó, majd véletlenül elsütötte. A pisztolyból kilőtt lövedék a fején találta el a közvetlenül mellette játszó kislányát. Látva mi történt azonnal mentőt hívtak, és igyekeztek ellátni a kislányt, aki azonban a kórházba szállítás során elhunyt.

Elismerte, megbánta

A tárgyaláson az apa megrendülten hallgatta végig a vádismertetést, a megtört férfi többször elsírva magát, majd a bűnösségére is kiterjedő, teljes beismerő vallomást tett. A beismerést a bíróság elfogadta, és a 2018. július 1. napjától hatályos új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet is hozott.

A vádlottat másfél év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta. Súlyosító körülményként vette figyelembe a törvényszék a vádlott súlyos gondatlanságát. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

ÉM-HI


[related-post post_id="3874769"]

[related-post post_id="3857434"]

[related-post post_id="3515851"]

[related-post post_id="3515128"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!