BOON Sziréna

2018.03.05. 11:10

Tésztakészítő gép szakította le a karját a tiszaújvárosi nőnek

Tiszaújváros - Hiányoztak az ­üzem­képes ­biztonsági kapcsolók a ­dagasztógépből.

Tiszaújváros - Hiányoztak az ­üzem­képes ­biztonsági kapcsolók a ­dagasztógépből.

A tanúk kihallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást a Tiszaújvárosi Járásbíróság a tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult büntetőügyben. Az ügy két vádlottja ellen – hivatalos megfogalmazással élve – „maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége” miatt indult a büntetőeljárás. A per egyébként közel egy esztendővel ezelőtt kezdődött meg.

A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó kft. ügyvezetői voltak. Mindketten tudták, hogy az üzemben használt egyik tésztadagasztó gép meghibásodott, ismerték a hiba mibenlétét és tudták azt is, hogy a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működik. A gép megjavítására intézkedést nem tettek.

Utasítást kapott a nő

2015. augusztus 3-án az egyik vezető (az ügy első rendű vádlottja – arra utasította egyik női alkalmazottját – az ügy sértettjét –, hogy az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működőképes tésztadagasztó géppel tarhonyát készítsen.

A sértett a dagasztógép tetejét felnyitotta, azonban a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában nem állt le, a sértett nő a tartályba belenyúlt, alkarját a mozgásban lévő gép leszakította.

Mint ismeretes, Miskolcon, a Tanoda Kft. üzemében is történt egy hasonló eset, annak az elszenvedője is maradandó károsodást szenvedett.


[related-post post_id="3490898"]

[related-post post_id="3207243"]

[related-post post_id="3427945"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!