BOON Sziréna

2018.02.18. 14:08

Fogyatékos volt az áldozat Alsózsolcán

Alsózsolca, Miskolc - Jogerős: maradt a 8 év 6 hónap fegyház az alsózsolcai rablónak.

Alsózsolca, Miskolc - Jogerős: maradt a 8 év 6 hónap fegyház az alsózsolcai rablónak.

Egy egyébként büntetett előéletű 19 éves fiú 2016 nyarán, Alsózsolcán egy értelmi fogyatékos férfit – a mobiltelefonjának megszerzése érdekében – pofonvágta, mely miatt a sértett a vízelvezető árokba esett.

Ezután még a támadó a magatehetetlen értelmi fogyatékos fejét többször megrúgta. A megtámadott eszméletét vesztette a támadó pedig a mobiltelefonnal a helyszínről távozott. Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság a vádlottat „rablás bűntette és testi sértés bűntette” miatt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa mostani ítéletében helyesnek találta a Miskolci Járásbíróság által kiszabott büntetést. A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a kiszabott büntetés arányban áll a cselekmény súlyával, ezért azt helybenhagyta. Az ítélet jogerős, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!