BOON Sziréna

2018.01.30. 19:37

Lakástűz Sajószentpéteren - Kizárták a gázt, nem maradhatnak a lakók a tűz után

Sajószentpéter - Átmenetileg nem lesz fűtés a sajószentpéteri társasházban, így rokonoknál alszanak a lakók.

Sajószentpéter - Átmenetileg nem lesz fűtés a sajószentpéteri társasházban, így rokonoknál alszanak a lakók.

A tűzoltók befejezték a munkálatokat a sajószentpéteri Bükkalja utcai társasházban, ahol korábban tűz ütött ki az egyik földszinti lakásban. Az ingatlan három helyiségében a berendezési tárgyakat pusztították a lángok.

A korábban kiadottakkal ellentétben a tűz nem terjedt át a füsttel telítődött lépcsőházra, azonban jelentős kormozódást okozott, valamint az ötödik emeletig károsította a homlokzaton az ablakokat és az erkélyeket. A kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből pedig huszonnégy lakót menekítettek ki, közülük két embert a mentők kórházba szállítottak. A tűzzel érintett ingatlanból egy orvosi oxigénpalackot hoztak ki, amelyet biztonságos helyen, egy vízsugárral hűtöttek.

Mivel a lakások gázkonvektoros fűtésűek, a gázszolgáltató vizsgálatokat végzett az épületben, míg a lakók tűzoltói kíséret mellett meleg holmiért és fontosabb tárgyaikért visszamehettek a lakásokba. A szolgáltató szakemberei végül kizárták a gáz a házból, bizonyos ideig szüneteltetik a szolgáltatást. Huszonkét lakó erre az időre hozzátartozóknál kap elhelyezést.

ÉM


[related-post post_id="3751697"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!