BOON Sziréna

2018.01.27. 14:19

Gyógyszert kevertek az italába, majd kirabolták az idős férfit Miskolcon

Miskolc - Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás egy három tagú banda ellen.

Miskolc - Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás egy három tagú banda ellen.

A banda január 20-án este felment egy 62 éves miskolci férfi lakásába, és alkoholos italába gyógyszert kevertek azért, hogy értékeit eltulajdonítsák. Az idős férfi az ital hatásától elkábult, melyet kihasználva a banda a lakásból eltulajdonította a közel 80 ezer forintot érő laptopját, 20 ezer forintnyi készpénzét és 2 ezer forintnyi étkezési utalványát.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és szükségesnek látta egyikük esetén az előzetes letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított önálló jövedelemmel nem rendelkezik, vele szemben más bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, ezért fokozottan fennáll a szökés elrejtőzés veszélye, és tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság a két másik gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, figyelemmel arra, hogy büntetlen előéletűek, egyikük 5 hónapos kislányát neveli, míg a másik 4,5 hónapos terhes, ezért a szökéstől és attól, hogy újabb bűncselekményt követnének el, csak csekély mértékben kell tartani. A végzéssel szemben az előzetes letartóztatásba került gyanúsított és védője fellebbeztek, a többiek tudomásul vették.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!