BOON Sziréna

2018.01.06. 10:35

Bíróság elé állnak a kődobáló borsodi fiatalok

Emőd, Hernádkak, Miskolc - Akár tragédiát is okozhattak volna a szórakozó lányok és fiúk.

Emőd, Hernádkak, Miskolc - Akár tragédiát is okozhattak volna a szórakozó lányok és fiúk.

Két olyan esetben is vádemelési javaslattal élt a rendőrség az elmúlt két napban, amikor a közlekedő autókra dobtak köveket fiatalkorúak megyénkben.

Az első még tavaly június 30-án történt, az M30-as autópályán. A 16 és 14 éves emődi lányok az autópálya emődi felüljárójáról dobtak, ejtettek követ az alattuk haladó autókra. Egy Budapestről Miskolcra, a külső sávban, 80 kilométeres sebességgel haladó tehergépkocsi szélvédőjét be is törte egy ledobott kő. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A második eset szeptember 25-én történt a 37-es úton. A Hernádkak melletti zajfogó falba épített ajtónál dobálta meg az arra közlekedő autókat két helyi, 15 éves fiú. Az egyik autót el is találták, szerencsére itt sem történt személyi sérülés.

Mindkét esetben a bejelentés után a helyszín közelében elfogták a fiatalkorúakat és a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást velük szemben. Az emődi lányok többek között elmondták, hogy szórakozásból ejtették le az útra a kavicsokat, a hernádkaki fiúk beismerték és megbánták tettüket.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozásokat a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eset kapcsán felhívja a szülők figyelmét, amennyiben szükséges mondják el gyermekeiknek, hogy a „csínytevések” tragikus következményekkel is járhatnak!

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!