BOON Sziréna

2017.10.25. 12:23

„Csak” háziőrizetben a gibárti cserbenhagyó halálos gázoló

Encs, Gibárt, Miskolc - Azt hitte, hogy egy őzet ütött el, azért nem állt meg - vallotta az elfogott sofőr.

Encs, Gibárt, Miskolc - Azt hitte, hogy egy őzet ütött el, azért nem állt meg - vallotta az elfogott sofőr.

A Miskolci Járásbíróság - az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát elutasítva - a házi őrizetét rendelte el annak a férfinak, aki október 20-án 18 óra körüli időben Encs és Gibárt között elütött egy arra haladó gyalogost.

Láthatósági mellény nélkül, sötét ruhában

A gyanúsítás szerint a férfi a munkaadója Ford Transit gépjárművével nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg annak sebességét és a sűrű ködben a jármű jobb oldali első részével elütötte az Encsről Gibárt irányába sötét ruházatban, láthatósági mellény nélkül, az úttesten gyalogosan közlekedő abaújszántói lakost. A gyalogos az ütközést követően az úttest melletti vízelvezető árokba zuhant. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A maradványok vezettek nyomra

A gyanúsított a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott, mivel elmondása szerint abban a téves feltevésben volt, hogy egy őzet ütött el, amiről értesítette is főnökét még aznap.

A sértettet másnap reggel találták meg az árokban, környezetében, az úttesten, az útpadkán gépjárműre utaló maradványok is voltak. Egy visszapillantó tükörlapot is találtak, amely alapján beazonosították, hogy egy Ford Transit gépkocsit kell keresni.

Térfigyelővel azonosították

A nyomozó hatóság ellenőrizte a környéken elhelyezett kamerafelvételeket, amely során megállapították a gépjármű forgalmi rendszámát. Az is kiderült, hogy a gyanúsított még este felhívta munkaadóját, hogy Encs és Gibárt között elütött egy őzet, az autó jobb eleje összetört. A gyanúsított ezután a gépkocsit szerelőhöz vitte és október 22-én a nyomozó hatóság ezen a telephelyen találta meg. A gyanúsított a bűncselekményt elismerte, részletes vallomást tett.

Elegendő a házi őrizet

A bíróság kizárólag a szökés, elrejtőzés veszélyét találta megalapozottnak, figyelemmel arra, hogy bűnösség megállapítása esetén 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés szabható ki a gyanúsítottal szemben, ami felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A gyanúsított azonban rendezett családi körülménnyel, állandó, bejelentett munkahellyel, igazolható jövedelemmel, ingó és ingatlan vagyonnal rendelkezik, kiskorú gyermekei vannak, ezért a bíróság álláspontja szerint nem indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése, a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele házi őrizettel is biztosítható.

- Szaniszló Bálint -



[related-post post_id="3657397"]

[related-post post_id="3655959"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!