BOON Sziréna

2017.09.13. 17:50

Jogerősen tizenkét év fegyház a korláti rablónak

Miskolc - „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom...” – ordította az 85 éves nő arcába.

Miskolc - „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom...” – ordította az 85 éves nő arcába.

A Miskolci Törvényszék dr. Páricsiné dr. Nagy Ágnes által vezette másodfokú tanácsa a „korláti rablóként” elhíresült elkövetővel szemben az Encsi Járásbíróság által kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azaz az jogerőre emelkedett.

Enyhítésért fellebbeztek

Az elsőfokú bíróság a vádlott férfit „rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében, lopás vétségében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében” mondta ki bűnösnek július eleji ítéletében. A kiszabott büntetés 12 év fegyház, valamint 10 év közügyektől eltiltás. Megállapította azt is az elsőfokú bíróság, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Akkor a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett...

Nem adott pénzt neki

Mint lapunkban is olvashatták, a rablóvá avanzsálódott férfi idén februárban bement a 85 éves nő házába, úgy, hogy felfeszítette az ajtót. Akkor egy 3500 forint értékű baltával távozott. Később, márciusban ismét visszatért az idős asszony házához és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az nő kinyitotta azt, a támadó erőszakkal az ajtót és a sértettet befelé kezdte tolni, miközben azt ordította, hogy „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom”.

Amikor az asszony közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a férfi mindkét karját megszorította, csavarni kezdte, a nőt a konyhába tuszkolta és csak akkor engedte el, amikor sírni kezdett. Pénzt azonban nem akart adni a támadójának továbbra sem.

A férfi egy másik alkalommal két szilvafát vágott ki egy szintén helyi lakos kertjéből.

Helyes volt a következtetés

A másodfokú bíróság a jogerős ítélet szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló.

Az ítélet tehát másodfokon jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

- ÉM-SZB -

[related-post post_id="3542328"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!