BOON Sziréna

2017.09.22. 14:22

Fémszálat ragasztott a fénymásolt tízezresre a mezőkeresztesi férfi

Miskolc, Mezőkeresztes - Felfüggesztett börtönt kapott első fokon a mezőkeresztesi pénzhamisító.

Miskolc, Mezőkeresztes - Felfüggesztett börtönt kapott első fokon a mezőkeresztesi pénzhamisító.

„Nagyon megbántam, amit tettem…” – mondta az utolsó szó jogán F. T. Zs., akit csütörtökön 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Miskolci Járásbíróság Boschánszkyné dr. Timkó Renáta vezette büntetőtanácsa. A bíróság enyhítő körülményként vette számításba a beismerést, és hogy a fiatal férfi büntetlen előéletű.

Mint több alkalommal foglalkoztunk vele, a fiatalember 2014 őszén vásárolt egy tintasugaras nyomtatót azzal a céllal, hogy hamis pénzt készítsen. 10 ezer forintos címleteket fénymásolt, melyekre 2 ezer forintos bankjegyekről levágott fémszálakat ragasztott.

A Tiszába dobta a nyomtatót

A hamis bankjegyekkel több üzletben is fizetett. Később édesanyját is rábeszélte, hogy vásároljon a hamis bankjegyek felhasználásával. 2015 februárjában a rendőrség felvételeket közölt a vádlott édesanyjáról, amikor ő a hamis pénzzel fizetett. A felvételeket a fia látta, a nyomtatót és a még rendelkezésére álló hamis bankjegyeket megsemmisítette, a Tiszába dobta.

Egyedül a bíróság előtt

Miután elült a vihar és nem indult ellenük büntetőeljárás, újra beindult a pénzhamisító műhely és az értékesítés is hasonló volt. Azonban újra megbuktak és ekkor már édesanyja és a fiú is beismerő vallomást tett. Édesanyja később öngyilkos lett, így a büntetőeljárásnak F. T. Zs. volt az egyetlen vádlottja. Összességében 670 ezer forint értékű hamis bankjegyet használtak fel a vásárlásai során.

A bíróság tehát a vádlottat pénzhamisítás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész pedig három napon belül tesz nyilatkozatot arról, hogy elfogadja-e a kiszabott büntetést, vagy fellebbezést nyújt be.


[related-post post_id="3623805"]

[related-post post_id="3539544"]

[related-post post_id="3397385"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!