BOON Sziréna

2017.04.28. 19:50

Vascsővel verte agyon a 86 éves nőt, életfogytiglant kaphat a nyéstai gyilkos

Miskolc, Nyésta - Előzetes letartóztatásba helyezték a nyéstai emberölés gyanúsítottjait.

Miskolc, Nyésta - Előzetes letartóztatásba helyezték a nyéstai emberölés gyanúsítottjait.

A Miskolci Járásbíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte azt az öt gyanúsítottat – L. Miklós 25 éves, M. Karolina 27 éves, G. Etelka 21 éves, G. Zsolt 25 éves és R. Bertalan 38 éves abaújszolnoki lakosokat –, akik a megalapozott gyanú szerint április 9-én nyéstai otthonában olyan súlyosan bántalmaztak egy 86 éves idős nőt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Előre eltervezték

A nyomozás eddigi eredményei alapján a banda egyik tagja azt mondta a többieknek, hogy amennyiben nem tud pénzt és élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”. Ekkor jutott eszükbe egy idős néni, aki egyedül él, ezért megegyeztek, hogy átmennek Nyéstára és szereznek tőle élelmiszert és pénzt is. Indulás előtt magukhoz vettek egy vascsövet is, valamint egy gyerekzoknit, amit egyikük a kezére húzott, azzal fogta a csövet.

Éjfél előtt egy órával érkeztek meg Nyéstára, a kisház ajtaját berúgták és hárman közülük abba a szobába mentek, ahol az idős nő feküdt. Ketten – a két lány – az udvaron maradt és felügyelt, hogy nem jön-e valaki. A szobában egyikük, a nála levő vascsővel nagy erővel két-három ütést mért az ágyban fekvő nőre, majd elhoztak egy csomagolt kolbászt és egy pénztárcát. A 86 éves nő az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Súlyos büntetési tétel

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak terhére rótt cselekmény – amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – kiemelt tárgyi súlyú, a kiszabható büntetés mértéke már önmagában megalapozza a szökésük veszélyét. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén tanúk befolyásolásával, esetleg bizonyítási eszköz elrejtésével megnehezítenék a bizonyítást. Két gyanúsítottat korábban többször elítéltek, más büntetőeljárás és próbaidő hatálya alatt követhették el jelen cselekményt, így esetükben a bűnismétlés veszélyétől is tartani kell.

ÉM-SZB


Egy 86 éves idős asszony volt a rablóbanda áldozata Borsodban.

 

Az elsődleges adatok szerint az idős asszony halálát idegenkezűség okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!