BOON Sziréna

2017.03.30. 08:12

A gépben maradt az alkarja tiszaújvárosi nőnek

Tiszaújváros - Maradandó fogyatékosságot okozott a hibás gép.

Tiszaújváros - Maradandó fogyatékosságot okozott a hibás gép.

Első tárgyalást tartott szerdán a Tiszaújvárosi Járásbíróság egy tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult ügyben. A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó társaság ügyvezetői. Mindketten tudták, hogy az üzemben használt egyik tésztadagasztó gép meghibásodott, és tudták azt is, hogy a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működik. A gép megjavítására intézkedést nem tettek. 2015. augusztus 3-án az ügyben elsőrendű vádlott vezető arra utasította egyik női alkalmazottját, hogy az ominózus tésztadagasztó géppel tarhonyát készítsen.

A nő a dagasztógép tetejét felnyitotta, azonban a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában nem állt le. A dolgozó a tartályba belenyúlt, alkarját a mozgásban lévő gép leszakította.

ÉM-SZB


Tiszaújváros – 20 millió forintot kér volt munkaadójától az a tiszaújvárosi nő, akinek letépte a kezét a tésztagyártó gép. Az asszony a baleset óta szinte jövedelem nélkül él, hiszen nem volt bejelentve. A Tények riportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!