BOON Sziréna

2017.02.07. 16:28

Előzetes letartóztatásban az Alsóbereckinél három ember halálát okozó ittas sofőr

Alsóberecki, Miskolc, Sátoraljaújhely - A Miskolci Járásbíróság március 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Alsóberecki, Miskolc, Sátoraljaújhely - A Miskolci Járásbíróság március 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas gyanúsított február 5-én 6 óra 25 perc körüli időben, az általa vezetett Mercedes típusú személygépkocsival Karcsa irányából Sátoraljaújhely irányába haladt a 381. számú főúton. Ezidáig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volkswagen Golf típusú személygépkocsival. Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi megpördült és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg.

A szabályosan közlekedő gépkocsiban öt személy utazott, akik közül hárman – köztük a gépkocsi vezetője - a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek el. A gyanúsított által vezetett gépjármű egyik utasát súlyos életveszélyes, a másik utast súlyos sérülések miatt jelenleg is kórházban ápolják.

A helyszínen elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján mindkét gépjármű esetében kizárható olyan műszaki hiba, mely a balesettel okozati összefüggésbe hozható lenne.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, az előzetes letartóztatás elrendelését a gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható akár tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye is, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a gépkocsiban vele együtt utazó személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője a bíróság döntésével szemben fellebbeztek.

ÉM-SZB


Három gyerek árván maradt, négy gyerek félárva lett a vasárnap Alsóbereckinél történt szörnyű baleset után, amikor két autó ütközött frontálisan. Három asszony halt meg, és hatan megsérültek.

Három nő vesztette életét vasárnap reggel az Alsóbereckiben történt frontális ütközésben. A baleset sérültjei közül hárman, súlyos sérüléssel kerültek a megyei kórházba, két személyt pedig könnyebb sérülésekkel a sátoraljaújhelyi kórházba szállítottak.

Hárman meghaltak, hatan megsérültek vasárnap reggel egy balesetben Alsóberecki és Sátoraljaújhely között. Két autó ütközött össze frontálisan egy teljesen egyenes útszakaszon.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 381.számú út 4. kilométerszelvényében, az alsóberecki rév lejáró közelében vasárnap reggel, amikor két gépjármű frontálisan összeütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!