BOON Sziréna

2016.12.07. 12:27

Szabadlábon a pénzhamisítással gyanúsított borsodi férfiak

Miskolc - A Miskolci Törvényszék lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett megszüntette az előzetes letartóztatását annak a két vádlottnak, akiket pénzhamisítás bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

Miskolc - A Miskolci Törvényszék lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett megszüntette az előzetes letartóztatását annak a két vádlottnak, akiket pénzhamisítás bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint az első rendű vádlottat, Sz. István még 2015. elején ismeretlen személyek azzal bízták meg, hogy 20-as címletű amerikai dollár bankjegyet, valamint 200-as címletű ukrán hrivnyát készítsen ukrajnai forgalomba hozatal érdekében. Sz. István és nyomdát üzemeltető társa - a másodrendű vádlott - a hamis bankjegyek készítéséhez szükséges eszközöket is beszerezték, próbanyomatokat készítettek. 2015 júliusában Sz. István a hamis pénzt a megrendelőknek kívánta átadni, azonban a rendőrök igazoltatták és a személygépkocsiban talált hamis bankjegyeket lefoglalták. A vádlottak összesen 126 millió forint értékű dollárt és 36 millió forint értékű ukrán hrivnyát hamisítottak.

Az eljárás kezdetétől előzetes letartóztatásban lévő vádlottak a legutóbbi bírósági tárgyaláson indítványozták az előzetes letartóztatás megszüntetését, melyet ügyészség nem ellenzett. A bíróság a két vádlott megromlott egészségi állapotára, idős korára figyelemmel az eljárás jelen szakaszában már nem látta indokoltnak a legsúlyosabb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el azzal, hogy a vádlottaknak rendszeresen jelentkezniük kell a lakóhelyük szerint illetékes rendőrkapitányságon ellenőrzés végett.



Hamis dollárban utaztak Borsodban

Miskolc - Folytatódik a Miskolci Törvényszéken az úgynevezett „miskolci dollárhamisításos” büntetőügy tárgyalása.

 

 

Videó: Féltek a vádemeléstől a pénzhamisító borsodi nyomdászok

Edelény, Miskolc, Nyékládháza - Egy fillért sem keresett a dollárhamisításon és nagyon megbánta, amit tett, ezt mondta a bíróságon az egyik miskolci nyomdász, aki az elmúlt évek legnagyobb magyar bankjegyhamisítási ügyébe keveredett.

 

Videó: Börtön vár a pénzhamisító borsodi nyomdászokra

Miskolc - Akár tizenöt évre is börtönbe kerülhetnek a miskolci pénzhamisítók. Most emeltek vádat a két nyomdász ellen, akik tavaly júliusban több mint százhúszmillió forint értékű dollárt és ukrán hrivnyát hamisítottak. Mára kiderült: a pénz egy része forgalomba is került. Nyíregyházán pénzváltóknál

Vádalt emeltek a miskolci dollárgyárosok ellen

Miskolc - Számítógéppel tervezték és profi nyomdában gyártották a hamis pénzt Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!