BOON Sziréna

2016.11.09. 10:52

A legsúlyosabb büntetést kapta a miskolci „macsétás gyilkos”

Debrecen, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék áprilisban hozott ítéletét.

Debrecen, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék áprilisban hozott ítéletét.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában B. J. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője részbeni felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Szó nélkül szúrt

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint 2015 januárjában B. J. ittas állapotban bemászott Miskolcon egy Avasalja utcai családi ház udvarára azért, hogy ott lakó ismerősétől pénzt, illetve más értékeket szerezzen. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembetalálta magát a házigazdával, akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol a megtámadott férfi összeesett. A támadó ezt követően kutatni kezdett a házban, magához vett egy mobiltelefont és 7500 forintot. Közben a megszúrt férfi magához tért, ezt észlelte a betörő, és még kétszer megszúrta a sebesült férfit, majd távozott a helyszínről. A férfi a helyszínen meghalt.

B. J. a következő napokban még kétszer visszament a házba különböző értékekért. Elhozott egy motoros fűrészt, egy benzines fűnyírót, hősugárzót, láncfűrészt, rézkábelt. Amikor azonban a sértett fia hazaért, a vádlott elmenekült a házból.

Videó: RTL Klub

Ölési szándékkal tette

Pár nappal később az ismét ittas állapotban lévő B. J. megjelent korábbi főbérlője közeli lakásában és szállást kért. Mivel az idős házaspárnak nem volt erre lehetősége, így nemet mondtak. A férfi nem sokkal ezután visszament a lakásba és egy macséta jellegű fegyverrel szó nélkül rátámadt a házaspárra. Mindkét idős embert háromszor fejbe vágta, amitől ők hangosan jajveszékelve a földre zuhantak. A további bántalmazást a segítségkérésre felfigyelő K. R. akadályozta meg. B. J. a szomszédra is rátámadt, aki karját maga elé emelve védekezett az ütésekkel szemben. A „macsétás” ezt követően elmenekült a helyszínről.

A támadás egyértelműen az idős házaspár életének kioltására irányult, de K. R. érkezése ezt megakadályozta. Az idős házaspár és K. R. 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezért lett életfogytiglan

A Miskolci Törvényszék büntetőtanácsát vezető bíró, dr. Feledi Tamás az elsőfokú ítélet indoklásában elmondta, hogy a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy mindkét bűncselekményben – az emberölésben és az ember­ölési kísérletben is – B. J. volt az elkövető. Mindkét esetben olyan személyeket támadott meg, akik korlátozottan képesek a védekezésre, és ez súlyosbító körülményként veendő figyelembe, így indokolt volt a legsúlyosabb büntetés kiszabása. Elmondta, hogy a feltételes szabadlábra helyezést azért zárták ki B. J. esetében, mert esély van arra, hogy újra ilyet kövessen el.


Debreceni Ítélőtábla: életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a miskolci „macsétás gyilkos”

Debrecen/Miskolc - Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte emberölés bűntette miatt a macsétás gyilkos néven elhíresült miskolci férfit a Debreceni Ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa kedden.

Miskolc – Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a miskolci „macsétás gyilkos.”

Miskolc – Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék B. J.-t, aki tavaly januárban, a miskolci Toronyalja utcában késsel megölt egy védtelen idős embert, majd mintegy 60 ezer forintnyi zsákmánnyal távozott a házból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!