BOON Sziréna

2016.10.14. 07:36

Meghekkelt egy ismert internetes újságot

Miskolc - Másfél órán át blokkolta az internetes oldalt. Jóvátételi munkára ítélnék.

Miskolc - Másfél órán át blokkolta az internetes oldalt. Jóvátételi munkára ítélnék.

Információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 19 éves férfivel szemben – tudtuk meg Miskolci László megyei főügyésztől.

Jóvátételre ítélhetik

A vádlott férfi idén augusztusban az általa használt számítógépről „szolgáltatás megtagadással járó túlterheléses támadást” indított egy ismert internetes hírportál ellen. Ennek következtében az esti időszakban mintegy másfél órára elérhetetlenné tette az oldalt a felhasználók számára. A hekkertámadás kiindulópontját sikerült azonosítani, így jutottak el a fiatal férfihez, aki beismerte a cselekményt. Az ügyészség a lefülelt hekkerrel szemben „jóvátételi munka intézkedés alkalmazását” indítványozta.

A jóvátételi munka 2013 óta létezik a Btk-ban. Lényege, hogy a bíróság a büntetés kiszabását egy évre elhalaszthatja és jóvátételi munka végzését írhatja elő, ha a büntetés célja így is elérhető. Az elkövető, választása szerint, állami vagy önkormányzati intézménynél, közhasznú civil szervezetnél vagy valamely egyháznál végezhet munkát. Legkisebb mértéke huszonnégy, legnagyobb mértéke százötven óra lehet.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!