BOON Sziréna

2016.07.15. 10:29

Volt barátnőjét akarta megmérgezni egy férfi Miskolcon

Miskolc - Súlyos testi sértés előkészülete miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség.

Miskolc - Súlyos testi sértés előkészülete miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség.

Mérget küldött barátnőjének egy 39 éves férfi, mert nem tudott belenyugodni, hogy volt barátnője szakított vele és egy másik férfihoz költözött. 2014 februárjában egy tervet eszelt ki, mellyel ártani tud a nőnek.

Egy kis fiolába növényvédőszert öntött, felkereste a lány új barátjának unokatestvérét és átadta neki. Arra kérte, hogy a mérget öntse a lány teájába. Úgy tervezte nő a méregtől rosszul lesz.

Félrevezették...

A rokon megmutatta a fiatal párnak, hogy mit adott át neki a vádlott és elmondta, mire kérte őt. Pár nap múlva egy közösségi oldalon váltott levelet a „megbízójával” és arról tájékoztatta, hogy teljesítette a megbízást, mivel azonban a méreg nem volt hatásos, abból újabb adagot kért. Ezzel egyidőben értesítették a rendőrséget is.

A „tetten érés” nyomán lefoglalt szerről a szakértő megállapította, hogy mérgező, de az adott mennyiség halálos eredmény előidézésre nem lett volna alkalmas, viszont 8 napon túl gyógyuló egészségkárosodást okozhatott volna.

Az ügyészség súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!