BOON Sziréna

2016.03.10. 07:42

A bosszú is vezérelte a györgytarlói rablókat

Györgytarló, Miskolc - Meg akarta ölni az idős férfit, mert az korábban ellene tanúskodott egy rablási ügyben.

Györgytarló, Miskolc - Meg akarta ölni az idős férfit, mert az korábban ellene tanúskodott egy rablási ügyben.

A nem mindennapi történet rövid összefoglalója: két fiatal előbb kirabolta a saját házában az idős embert, majd egyikőjük egy kalapáccsal agyon akarta ütni.

Kifigyelték áldozatukat

A tavaly májusban történt, csaknem emberöléssel végződő eset hosszabb variációja szerint a mindössze 19 és 20 éves rablópáros Györgytarlón, a helyi kocsmában figyelték ki az erősen leittasodó idősebb férfit. Elhatározták, hogy felkeresik lakásán és kirabolják. A fiatalabbik férfi ugyanakkor azért is el akart számolni az idős emberrel, mert éppen az ellene elkövetett korábbi rablás miatt ítélték el hosszú börtönévekre. Az idős férfi pedig – természetszerűleg – ellene vallott a bíróságon.

Megvárták az éjszakát, és a sötétség leple alatt bemásztak a sértett portájára, majd a verandán egyikük lefogta az embert, másikuk pedig átkutatta a zsebeit. Ezután bementek a házba és ott kerestek értékeket.

A fiatalabb támadó, hogy az értékek átadását kikényszerítse, ököllel leütötte a házigazdát, majd a földre eső férfit mindketten meg is rugdosták.

A házban végül pár ezer forint értékű dohányterméket szedtek össze és távozni akartak. A fiatalabb vádlott azonban – korábbi sérelmét megtorlandó – felvett egy kőműves kalapácsot és társát is erre buzdítva agyon akarta ütni a földön eszméletlenül fekvő embert. Nagy erővel fejbe is vágta a kalapáccsal a magatehetetlen áldozatát. Társának ez már sok volt és lefogta a magából kivetkőzött férfit, elvette tőle a kalapácsot és rövid dulakodás után odébb is lökte. Ezután mindketten távoztak.

Cukrot, borsót szórtak szét

A vádlottak pár óra múlva még visszatértek a helyszínre, cukrot és borsot szórtak szét, hogy a nyomkövető kutyák szaglását megzavarják. Az elkövetéskor használt ruháikat elégették. A bántalmazás következtében a sértett sorozat bordatörést, koponyatörést szenvedett. Sérülései életveszélyesek voltak, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A megyei főügyészség a fiatalabb férfival szemben aljas indokból elkövetett ember­ölés bűntettének kísérlete, társával szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint mindkettőjükkel szemben rablás bűntette miatt emelt vádat.



Györgytarló, Miskolc - Pár órával korábban még közösen italoztak a településen a sértettel, éjjel azonban rátörtek annak házára, értékek után kutattak, majd súlyosan bántalmazták az 59 éves férfit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!