BOON Sziréna

2016.02.10. 17:42

Kiskorúakat is futtattak, és jól megéltek belőle

Miskolc - A fővádlott nem tett vallomást, és tagadja az ellene felhozott vádakat.

Miskolc - A fővádlott nem tett vallomást, és tagadja az ellene felhozott vádakat.

Egy várhatóan hosszúra nyúló büntetőügy tárgyalását kezdte meg kedden a Miskolci Járásbíróság dr. Puskár József vezette büntetőtanácsa – hivatalos megfogalmazásban – „V. I. ZS. és hét társa ellen 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés és más bűncselekmények miatt”.

Így épült fel a szervezet

Némi késéssel kezdődött meg a tárgyalás, mert a nyolc vádlott közül ketten – különböző okok miatt – csak késve jelentek meg a bíróság előtt.

Az ügyészség képviselője ismertette a mintegy félszáz oldalt kitevő vádiratot, amely 2005-től kezdődően részletesen feltárta, hogy miként alakult ki a bűnszervezet. Az elején még csak „kisvállalkozásnak” indult szövetkezésben a résztvevők megállapodtak, prostituáltak futtatásával foglalkoznak. Ehhez lányokat szerveztek be „prostitúciós tevékenység” ellátására, akik általában keresetük felét adták le a vádlottak részére. A lányok Miskolcon, a Fonoda utcában, a fővárosban, az Üllői úton, de külföldön – Berlinben és más németországi városokban, valamint Ausztriában és Svájcban – is pénzért árulták kegyeiket.

A banda felosztotta a szerepeket egymás között: ketten irányító, felügyeleti tevékenységet láttak el, egyvalaki a tényleges munkavégzést felügyelte, míg másikuk a lányok mindennapi szükségleteiről gondoskodott.

Százmilliós haszonnal

Az így kialakult rendszerben a vádlottak 2005 és 2014 között mindösszesen 19 nő prostituáltként történő munkavégzéséhez járultak hozzá. A vádirat szerint csak az elsőrendű vádlott mintegy 184 millió forint bevételre tett szert a bűnszervezet révén.

A vád ismertetését követően megkezdődött a vádlottak kihallgatása, amely a héten két további tárgyalási napon is folytatódik. A kedden meghallgatott elsőrendű vádlott nem kívánt vallomást tenni, de a nyomozás során tett kijelentéseiből kiderül, hogy tagadja az ellene felhozottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!