BOON Sziréna

2010.09.01. 16:36

Jóslás helyett lopás

<p>Három nővel szemben folytat lopások elkövetése miatt büntetőeljárást a Sárbogárdi Rendőrkapitányság. A 83 éves szigetszentmiklósi, az 51 éves dunaújvárosi és a 35 éves fóti nőt egy 30.000.- Ft-os lopással és egy lopási kísérlettel gyanúsítják a sárbogárdi nyomozók.</p>

Az eddig beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy július 26-án a trió legidősebb tagja bekéredzkedett dolgát elvégezni egy 79 éves kislóki asszonyhoz – míg két társa a ház előtt várta a kocsiban -, majd ezt követően megkérte az idős nőt, hogy mutassa meg neki a tenyerét, hogy jósoljon belőle. Közben megtakarított pénze után érdeklődött, és amikor a sértett elővette 30.000.- Ft-ját, azt és egy darab papírt elkért tőle, és annak látszatát keltette, hogy a bankjegyeket becsomagolja.

Ezt követően a köteget az ágyon található párnára tette, majd közölte az asszonnyal, hogy az ágyat simogassa meg, és így szerencséje lesz. Ezt követően beült társai mellé az autóba, majd elhajtottak. A sértett csak visszatérve a lakásba vette észre, hogy a párna alatt lévő papír üres, abból hiányzik a pénze.

Megállapítást nyert az is, hogy a három asszony még szintén ugyanezen a napon egy rétszilasi házba is bement, majd addig, amíg az ott lakó idős férfi a WC-n tartózkodott, a házban kutatást végeztek. Mivel azonban megzavarták őket, üres kézzel távoztak a házból.

Suzukival menekültek a tolvajok

Szemtanúknak sikerült feljegyezniük annak a szürke Suzukinak a rendszámát, amivel a tolvajok elmenekültek. Messzire azonban nem jutottak, mert a bejelentéseket követően a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyelete értesítette a környező kapitányságokat a keresett autóról, és a benne ülő három nőről, és a triót Mezőfalván elfogták a rendőrök.

Mind a hárman gyanúsítottként lettek kihallgatva a lopási ügyekben. A 35 éves nő előzetes letartóztatásban van, a 83 éves asszony házi őrizetben, míg az 51 éves nő szabadlábon védekezik.

Mint az az eljárás során kiderült, a hármas korábban az ország több településén is követett el hasonló módon bűncselekményeket. A sárbogárdi nyomozók ugyanis felvették a kapcsolatot más megyei rendőrhatóságokkal, ami alapján terhelő adatok merültek fel arra, hogy a hármas követett el lopásokat Várpalotán, Gyöngyösön, Gyömrőn, Mosónmagyaróváron, Rétságon, valamint Szentendrén is. Azonban valószínűsíthető, hogy ezeken kívül jártak még más településeken is.

Akinél a képen látható három személy járt, és sérelmére hasonló bűncselekményt követett el, vagy azt megkísérelte, az jelentkezzen a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon a 25/460-046, vagy 25/460-116-os telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik