BOON Sziréna

2010.04.06. 08:30

Nézőpont: Jog és igazság

<p><em>Hiába bármilyen tökéletes nyomozás, a közel száz százalékos váderedményesség vagy akár a bíróságok legtökéletesebb ítéletei, az elmarasztalt fél mindig elégedetlen lesz</em>. <strong>Puskár Tibor jegyzete.</strong></p>

Számára a köznyelvi szóhasználattal élve csak jog- és nem igazságszolgáltatás történt. A hosszú hétvége kriminalisztikai történései a szó véresen komoly értelmében azt támasztják alá: a fotelunkban hátradőlve nem örülhetünk a teljes nyugalomnak. Két nap alatt két vérontás is történt megyénkben. Az agresszivitás a jelen egyre növekvő problémája. Ki gondolta volna, hogy a miskolci kutyakiállítás is alkalmas hely a szurkálásra. Az Arlón egymásra rontó népes családok (nem ritka esemény régiónkban) háborúja után pedig egy férfi örökre lehunyta szemét.

Bizonyosra vehető, hogy a rendőröknek, a készenléti századnak, az ügyészeknek és bíráknak bőven lesz még munkája régiónkban. A jog- vagy igazságszolgáltatás dilemmája hosszú ideig megmarad. A mostani helyzetben egyelőre abban reménykedhetünk, hogy a hatóságok és mindenki más jól végzi munkáját. Az se baj, ha a bűnelkövető csak jogszolgáltatást kap, amin éveken át morfondírozhat a börtönben.

- Puskár Tibor -


Kapcsolódó cikkek:

Szurkálás a kutyakiállításon
Miskolc - Vérontás történt Miskolcon a Kutyakiállításon röviddel ezelőtt. Egy harminc év körüli férfi eddig tisztázatlan körülmények között megszúrt egy hasonló korú férfit.

Családi leszámolás Arlón
Arló - Újabb fejezetéhez érkezett két roma család viszálykodása az Ózdhoz közeli Arlón.


<p> </p>

<hr />

<p> </p>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!