BOON Sziréna

2010.04.01. 12:43

Lezárt ügyek – Liftaknacsapda Miskolcon

<p>Miskolc - Súlyos sérüléseket szenvedett az a 72 éves miskolci nő, aki gyanútlanul kinyitotta a liftajtót, majd a liftaknába zuhant. A rendőrség a nyomozást lezárta és az ügyet vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.</p>

A nyomozás adatai szerint még 2009. július 13-án az esti órákban az Avasi lakótelepen egy idős nő megszokásból belépett a lift fülkéjébe, ami azonban nem volt ott. A 72 éves nő a liftaknába zuhant, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, és hosszú kórházi ápolásra szorult.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt folytatott nyomozást. Az eljárást a rendőrség lezárta és két miskolci férfival szemben az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

A szakértők megállapításai szerint a lift ajtaját egy célszerszámmal nyitották ki, amelynek következtében a berendezés ugyan működőképes maradt, de a baleset pillanatában a fülke a harmadik emeleten volt.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv: Testi sértés – „aki a súlyos testi sértést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

- B-AZ. MRFK: Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!