BOON Sziréna

2010.04.09. 19:55

Hangfalat érő bejelentés Mezőcsáton

<p>Mezőcsát, Tiszaújváros - A napokban egy Mezőcsáti fiatalember nem ment el úgymond szó nélkül a házuk előtt két rosszban sántikáló kamasz mellett. A bejelentés hamar meg is hozta gyümölcsét: a helyi kultúrháznak az éber fiatalember ténykedése képletesen és szó szerint is "hangfalat ért".</p>

Mezőcsáton április 3-án, az esti órákban egy fiatalember éppen a házuk udvaráról állt ki édesapja autójával, amikor arra lett figyelmes, hogy egy közeli útkereszteződésben két kamasz görnyed egy jókora doboz alatt, valahová cipelik azt. Az eseményeket rögtön tett követte: a szemfüles és felelősségteljes állampolgár a gyanús eseményekről rögvest bejelentést tett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, sőt a gépkocsival a cipekedők után iramodott.

A két zavart fiú bajt szimatolva beiszkolt a közeli temetőbe, a bejelentő meg utánuk. Közben az egyik lopakodónak megállj-t kiáltott, aki engedelmeskedett is a kérésnek, a másik viszont ijedtében elszelelt. Az egyenruhások kiérkezéséig a helyszínen visszatartott kamasz a rendőröknek elmondta, hogy ő csak segített barátjának a hatalmas terhet cipelni, ami nevezetesen egy nagy hangfal volt.

A rendőrök később természetesen felkeresték a másik fiút is, aki pedig egy teljesen más történettel állt elő: ő azt állította, hogy semmi köze a hangsugárzóhoz. Tekintettel arra, hogy ilyen tárgy eltulajdonításáról addig nem érkezett bejelentés az ügyeletre, a „talált tárgyat” a Mezőcsáti Rendőrőrsre vitték a járőrök.

Másnap, vagyis április 4-én aztán képletesen fogalmazva „kibújt a szög a zsákból”: a délutáni órákban ugyanis bejelentetés érkezett, hogy a Mezőcsáti kultúrház ajtaját ismeretlen elkövető felfeszítette, majd bentről eltulajdonított egy hangfalat. A „talált” majd megkerült hangfal problémája így hamar megoldódott: a nyomozók kihallgatták a fiatalkorú, valamint a gyermekkorú helyi fiúkat, akik közül a fiatalabbik töredelmesen beismerte tettüket, viszont az idősebb továbbra is konokul tagadott mindent.

A figyelmes állampolgár felelősségteljes magatartásának köszönhetően a rendőrök hamar megoldották a Mezőcsáti „gordiuszi hangfalat”, a kultúrházba pedig egyhamar visszakerülhetett az eltulajdonított tárgy. A mások előtt is példaképül állítható bejelentő részére - a rendőrség munkájának támogatásáért és a helyi közösségi értékek védelméért - a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője hamarosan levélben fejezi ki köszönetét és elismerését - tájékoztatta portálunkat dr. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőrfőkapitányság Kommunikációs Iroda vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!