BOON Sziréna

2010.03.18. 10:32

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőrök elismerése

<p>Budapest, Miskolc - Március 15-e, a Magyar Köztársaság Nemzeti ünnepe alkalmából Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőri vezetők és rendőrök tevékenységét ismerték el.</p>

Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter előterjesztésére MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ARANY ÉRDEMKERESZT (katonai tagozat) kitüntetést adományozott Ruszkai József r. ezredesnek, az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóság Észak-magyarországi Gazdasági Ellátó Igazgatósága igazgatójának, MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI BRONZ ÉRDEMKERESZT (katonai tagozat) kitüntetést adományozott Csányi István  r. főtörzszászlósnak, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrs Körzeti Megbízottjának.

Dr. Bencze József r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetője PETŐFI DÍJAT adományozott Dudás Péter r. alezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztály vezetőjének.



Információs háttér:

  • A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvényben foglaltak alapján a Magyar Köztársasági Érdemkeresztet a feladatköre alapján illetékes miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt fokozatai:

a) Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt,

b) Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt,

c) Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható, külön polgári és katonai tagozattal.

  • A Rendőrség vezetése a fiatalkorúak védelmében dolgozó, a felvilágosító munkában a legtöbbet tevő kollégák elismerésére megalapította a „Petőfi Díjat”. Ez az elismerés egyben szolgálja az ifjúságvédelemben tevékenykedő, kiemelten együttműködő állampolgárok áldozatos munkáját is.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!