BOON Sziréna

2010.02.04. 15:31

Mi szükség volt a közbiztonsági pontokra Miskolcon?

<p>Miskolc - Konténerek a biztonságért – az egész várost behálóznák ezekkel...</p>

Az Észak-Magyarország előfizetője vetette fel: miért volt szükség a Miskolcon felállított közbiztonsági pontokra, és miért éppen oda telepítették őket, ahová? Az egyik – városőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök melegedő és pihenőhelyül szolgáló – konténer a Búza téren, a templomtól nem messze, a másik a Bükk áruház mellett kapott helyet, míg a napokban adnak át egy harmadikat, amit a Szentpéteri kapuban telepítenek le. Mivel a cigarettanepperek, zsebtolvajok főleg a zsúfolt piacokon, a részegen garázdálkodók pedig a tereket övező kocsmák környékén összpontosulnak, a kérdés jogos lehet: miért a terek viszonylag legbékésebb sarkán kaptak helyet a konténerek?

– A közbiztonsági pontok létrehozásának az volt a célja, hogy növelje az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét – mondta Nyírő Pál, Miskolc közrendvédelmi tanácsnoka. – Úgy véljük, nem annak van jelentősége, hogy a terek melyik részén vannak ezek a pontok, hanem hogy egyáltalán vannak: az állampolgárok itt a nap 24 órájában segítséget kaphatnak, ezen felül a városőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők nem csak itt találhatók meg, hanem a környéken is, hiszen az idejük jelentős részében járőröznek – tehát a terek bűnügyi értelemben "szennyezettebb" részein is ott lesznek. Az Avason bebizonyosodott: már az egyenruhás emberek látványa, jelenléte is sokat javít a közbiztonságon, mert visszatartó ereje van.

A három közbiztonsági pontot a tervek szerint újabbak követik majd: egyet-egyet az elkövetkezőkben a diósgyőri városközpontban és Hejőcsabán is terveznek létesíteni, tudtuk meg Nyírő Páltól, aki még hozzátette: az egész várost be szeretnék hálózni a közbiztonsági pontok rendszerével.

Forrás: Észak-Magyarország

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!