BOON Sziréna

2008.11.13. 08:40

Molotov-koktél a miskolci bíróság bejáratánál?

<p>Miskolc - Nagy benzinfolt került a B.-A.-Z. megyei bíróság főbejárata elé, a falra és a lépcsőházba is szerdán délelőtt. Nem tudni, hogyan került oda a fokozottan gyúlékony Molotov-koktél anyag...<BR /></p>

Orrfacsaró benzinbűz fogadata a B.-A.-Z. megyei és miskolci bíróságra érkezőket szerdán délelőtt, de egyelőre nincs magyarázta, hogy miként került a fokozottan tűzveszélyes folyadék az épületen kívül és belül a falra és a földre. A körülmény, vagy az esetleges sanda szándékú indíték, esetlegesen bűncselekmény, fenyegetés kísérletének körülménye nem ismert. A bíróság illetékese nem kívánta kommentálni az esetet.

Homokkal itatták fel

Mindenesetre jól látszott, hogy nem kisebb mennyiség - mondjuk - egy sebbenzines üveg eltörése után kifolyó anyagról van szó. Ráadásul két egymástól távolabbi helyen. A gyógyászati benzin egyébként sem hagy olyan foltot és átható bűzt. A biztonsági szolgálat emberei az lépcsőház járólapjára került - talán fél liternyi - anyagot homokkal szórták- és itatták fel. Az aszfalt melletti falrészen olyan folt volt látható, mintha előbb odacsapódott volna egy üveg a benne lévő folyadékkal.

Molotov-koktélra emlékeztet

Munkatársunk az olaszliszkai „lincseléses ügyként” elhíresült per soron következő tárgyalására ment, amikor észrevette a történteket. Csak az influenzás és bedugult orrú emberek nem fogtak szagot. Az épület előtt elsétálók közül többen úgy vélekedtek, hogy olajszerű a folt a benzinszag mellett. Olyan anyag lehet, mint amilyet a Molotov-koktélba töltenek. Portálunk ennek a hírnek közzétételével nem szeretne pánikot kelteni, de érdemes lenne utólagosan is megvizsgálni - akár tanúk felkutatásával is -, hogy hogyan és miért került a tűzveszélyes anyag két helyen is a bíróság épületébe.

Kapcsolódó cikkek:

Eltörött a keze a szabadulás előtt
Hamarosan szabadul az olaszliszkai gyilkosság egyik vádlottja az előzetesből, mivel ítélet még nem született az ügyben. A per szerdai tárgyalásán sem volt fordulat... Az olaszliszkai gyilkosság perének újabb tárgyalása 2008.11.12.

Molotov-koktélos támadás Nagycsécsen
A Molotov-koktélos robbanás után az ablakhoz futó háziakra tüzet nyitottak. Két embert agyonlőtt(ek) a támadó(k). A rasszista szálakat, de a kistelepüléseken elharapózó, uzsorakölcsönhöz köthető szálakat is vizsgálja a nyomozócsoport. Tragédia Nagycsécsen - két halott 2008.11.03. Sajtótájékoztató Nagycsécsen 2008.11.03.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!