BOON Sziréna

2008.11.03. 19:17

E-mailen keresték az eltűnt kislányt

<p>Miskolc, Budapest&#160;- „Eltűnt a kislányom ötödik napja, a rendőrségre nem tudunk számítani, szeretnénk ha valaki elküldené körlevélbe mindenkinek, akinek csak tudja, hogy eltűnt Rácz Vivien.”</p>

„Eltűnt a kislányom ötödik napja, a rendőrségre nem tudunk számítani, szeretnénk ha valaki elküldené körlevélbe mindenkinek, akinek csak tudja, hogy eltűnt Rácz Vivien.” A levél tegnap érkezett e-mailen egy kedves ismerőstől. Részletes leírást olvashatunk benne a 15 éves kislányról, ott a telefonszám is, hogy kit értesítsenek, ha bármit tudnának róla. Elsőként hívtuk, akitől a levelet kaptuk, hátha ismeri a gyerekét kereső családot.
– Sosem szoktam továbbküldeni hasonló e-maileket, de ez nagyon megfogott, úgy érzem, igaz lehet – mondta. Kiderült, hogy ő maga sem tud többet (ki tudja, hányadik címzett lehet a sorban), viszont a korábbi címlistát nézve sok pedagógust vélt felfedezni.

Felhívtuk a segélykérő levélben megadott számot is.
– Már nem aktuális – mondta egy hang a vonal végén. – Egy fél éve, hogy meglett a lányom...
A budapesti Rácz Antal végső elkeseredésében küldte szét a levelet annak idején ismerőseinek.

Nem gondolta volna...

– Beilleszkedési problémái voltak a gyereknek. Félreértés volt az egész veszekedés közte és egy barátja között, azóta tisztázódott minden. Ő viszont elment, nem tudtunk róla semmit – mesélte az édesapa. – Nyolc nap múlva, az osztrák határon találtak rá.
Azt nem tudja megmondani, hogy az e-mail segített-e ebben vagy más, de az tény, a keresés során szinte minden településen tudták, kiről beszélnek.
– Sosem gondoltam volna, hogy ennyi kedves, segítőkész ember van – mondta.

Azóta is. Nagyon sokat csörög a telefon, az ország minden részéről keresték már őket. Néha-néha rövidebb időre alábbhagy a hívásáradat, aztán hullámokban újrakezdődik.
– Nagyon jólesett, jólesik, hogy segítenének, de nem bánnám, ha vége szakadna már – fakadt ki az édesapából.
Megkérdeztük, mit értett azon, hogy „a rendőrségre nem tudunk számítani”. Rácz Antal megjegyezte, miután felvették az eltűnésről a jegyzőkönyvet, a rendőr szabadságra ment. Napokig állt az ügy, válaszolta. Ekkor gondolták, az e-mail talán segíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!