boon-sportoldal

2018.05.22. 13:52

Egy siker, egy vereség: ötödik helyen a DVTK

Miskolc - A DVTK élvonalbeli asztalitenisz csapata két meccsel zárta a szezont.

Miskolc - A DVTK élvonalbeli asztalitenisz csapata két meccsel zárta a szezont.

A szuperligás Diósgyőr I az első összecsapását – hazai környezetben volt mindkét felvonás – a Gödöllővel vívta. A Jókai Református Iskola tornatermében a Széll Zsolt, Molnár István és a veterán Bari Csaba állt asztalhoz, míg az ellenfélnél Martinecz Gyula és Pálosi Balázs – harmadik játékos nem állt rendelkezésre náluk.

Fordítás 0:2-ről

A párossal kezdődött a mérkőzés, Széll és Molnár, ha nehezen is, de nyert a Martinecz-Pálosi duó ellen (3:0-ra, 1-0), majd Széll játék nélkül győzött (2-0). Bari Martinecz ellen nagyon küzdött, ám döntő szettben veszített (2:3, 2-1). Molnár nagy meglepetésre simán kikapott Pálositól 1:3-ra, így 2-2 lett az állás. Széll hatalmas meccsen verte Martineczet 3:2-re, amivel újra a DVTK állt jobban (3-2). Molnár játék nélkül nyert (4-2), míg Bari hihetetlen biztos játékkal, nagy csatában verte Pálosit 3:2-re (5-2). Molnár 0:2-ről fordítva nyert 3:2-re, ezzel beállította a 6–2-es végeredményt.

Nem volt pardon

Vasárnap a már biztos negyedik Szeged érkezett Miskolcra az utolsó fordulóban. A Széll-Molnár-Bari trió riválisa ezúttal a Timafalvi Gergő, Németh János, Kószó Attila hármas volt. Széll-Molnár a Németh-Timafalvi pár ellen kezdett, de sokkal biztosabban játszott a vendég páros és nyert is, 0:3 (0-1). Bari Kószó ellen folytatta, de nem volt esélye az agresszívan támadó szegedi játékos ellen, 0:3 (0-2). Széll–Németh ellen nagyon küzdött, a biztosabb játék döntött 0:3 (0-3). A Molnár-Timafalvi csatában erőszakosabban játszott a vendégjátékos, 1:3-ra nyert, amivel 0-4 lett a vendégeknek. A Széll-Kószó mérkőzésen a vendégek asztaliteniszezője sokkal magabiztosabb volt, biztosan győzött is 0:3-ra (0-5). Molnár Németh ellen sem tudott megújulni, 1:3 (0-6) és a Bari-Timafalvi meccs már csak formalitás volt, 1:3 (0-7).

A Szeged jobb volt ezen a napon, viszont a DVTK elérte a célt, ugyanis az előkelő 5. helyen végzett.

ÉM-MI


Férfi Extraliga, 19. forduló:

DVTK I. – Gödöllő I. 6-2

Győztek: Széll (2), Molnár (2), Bari és a Széll-Molnár páros.

Férfi Extraliga, 20. forduló:

DVTK I. – Floratom Szeged 0-7


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!