boon-sportoldal

2017.08.27. 17:19

Rámentek a magyarok a továbbjutó helyekre

Racice - A legtöbb magyar egység vette a pénteki akadályt a csehországi Racicében zajló kajak-kenu­­­ vb-n.

Racice - A legtöbb magyar egység vette a pénteki akadályt a csehországi Racicében zajló kajak-kenu­­­ vb-n.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel összeállítású 1000 méteres férfi kajaknégyes futamgyőztesként lett a vasárnapi döntő résztvevője, hasonlóan a női 500 méteren indult Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta kvartetthez.

A Hagymási Réka, Szabó Ágnes duó női K-2 200 méteren első, Bodonyi Dóra női K-1 1000 méteren második, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős férfi C-2 200 méteren harmadik lett előfutamában, de ezzel mindannyian bejutottak a vasárnapi finálékba.

A 200 méteres távon női K-1-ben Lucz Dóra az előfutamban elért második helyével, férfi K-1-ben Horváth Bence és női C-1-ben Devecseriné Takács Kincső futamgyőztesként lett a mai elődöntő részese. Ugyancsak mai elődöntős helyezést ért el a férfi C-2 1000 méteres egységünk, Korisánszky Dávid, Mike Róbert és a férfi K-4 500 méteres csapatunk, Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán, akikben az a közös, hogy mindketten másodikok lettek előfutamukban.

A péntek délelőtt hajóba ült magyarok közül a férfi K-1 500 méteren előfutamot nyert Kopasz Bálintnak, valamint az ugyanezen a távon a férfi C-1-ben versenyzett, futamában harmadik Fekete Ádámnak kellett vízre szállnia délután. Előbbi a két futam között, a hajója után kapva ujjsérülést szenvedett, ez is közrejátszott abban, hogy csak negyedik lett, így B-döntőt érő helyen végzett, utóbbi viszont a harmadik helyen ért célba, és bejutott a szám vasárnapi fináléjába.

- ÉM, MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!