boon-sportoldal

2012.09.20. 11:50

Kilencedszer az Üveghuta Kupáért

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti IX. Üveghuta Kupa elnevezésű amatőr hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 7-én, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti IX. Üveghuta Kupa elnevezésű amatőr hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 7-én, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.Az MTB-vel, ismertebb nevén „montival”, illetve országúti kerékpárral indulókat 17 kategóriába sorolják. Fontos tudnivaló – elkerülendő az esetleges félreértést -, hogy az MTB-gépeken nem lehet fent 26x1,5-nél keskenyebb gumi. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő viadalra maximum 200 nevezést tudnak elfogadni a házigazdák, így szeptember 28-án, péntekig célszerű igénybe venni az előnevezés lehetőségét, melynek részletei a www.kisgalya.hu oldalon olvasható. A előnevezési díj egyéniben 1700 Ft, párosban 3400 Ft. Az előnevezetteknek a rajtszámot egy órával a saját rajtidejük előtt, de legkésőbb 11 óráig át kell venniük.

Helyszíni nevezés Bükkszentlászlón, a rajt területén 7.30-10.30 között. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi! A helyszíni nevezés díja 2200, illetve 4400 Ft.

Az első versenyző 10 órakor rajtol, majd a többiek percenkénti indítással, a nevezés sorrendjében folyamatosan követik őt. A páros időfutam résztvevői, akik között abszolút sorrendet állapítanak meg, a nevezés sorrendjében, szétszórt indulási idővel rajtolnak majd! A rajthoz mindenkit név és rajtszám szerint szólítanak legkésőbb 30 másodperccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás, illetve a versenyzők tolása azonnali kizárással jár. Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

Pályacsúcsok

A magukat jó formában érző bringások számára motivációt jelenthet, hogy a bükkszentlászlói útról rajtoló 5,3 km-es, 325 méter szintkülönbséggel nehezített verseny pályacsúcsai bőven 14, illetve 15 perc alatt vannak. Az országútiak Fejes Gábor 13:17, míg az MTB-sek Sinka Ákos és Kónya Tamás 14:30 perces csúcsát ostromolhatják.

Egyedi érmek, kelyhek

Bükkszentkereszten, az eredményhirdetésnek is otthont adó Borostyán Étterem udvarán, minden célba érkezett versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap.

Az Üveghuta Kupa sajátosságai közé tartozik, hogy - az Üvegműves Háznak köszönhetően - egyedi érmek, Császári Éva jóvoltából kézi festésű kelyhek találnak gazdára.

Mivel a verseny hétvégéjén rendezik meg a hagyományos Gombanapokat (főzőverseny, gombatúrák, családi programok), elmondható, hogy a versenyzők és a kísérők egyaránt megtalálhatják a számításukat, ha október 7-én ellátogatnak a IX. Üveghuta Kupára!

Az esemény fővédnöke Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, míg a védnökséget Katona Ferenc önkormányzati képviselő vállalta el.

További felvilágosítást a 30/9284-233-as telefonszámon és a www.kisgalya.hu honlapon, illetve a www.bukkszentkereszt.hu honlapon lehet begyűjteni.

-SZIS-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!