boon-sportoldal

2012.06.07. 18:29

Jövőre érmet akarnak

Ötödik lett a Vegyész RC fiú csapata a röplabda 1. MCM-Diamant Országos Ifjúsági Kupa döntőjén.

Ötödik lett a Vegyész RC fiú csapata a röplabda 1. MCM-Diamant Országos Ifjúsági Kupa döntőjén.

A megméretésre a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában került sor – ahol Kovács Krisztián edző vezetésével szerepeltek a kazincbarcikai fiatalok. A tréner lapunknak így értékelte teljesítményüket:

– Az első napon nagyon kijött nekünk a játék, ami egyrészt meglepett a délelőtti utazás miatt, másrészt természetesen örültem neki – fogalmazott a szakvezető. – Legyőztük a Csepelt, aztán pedig kiváló teljesítménnyel 2:0-ra elhúztunk a válogatottakkal teletűzdelt Dunaújvárostól. Sajnos, utána kiütközött rajtunk a fáradtság, leginkább fejben, és a Dunaferr fordítani tudott, de egy hajszálon múlt a siker. Ha akkor nyerünk, akkor az első négybe jutunk és a Kaposvárral mérkőztünk volna a döntőbe kerülésért. Nyilván azon az összecsapáson nem mi lettünk volna az esélyesek, de a harmadik helyet el tudtuk volna csípni...

Szabó és Árva

No, de nem hozták a srácok azt a találkozót, s mivel ezt követően elbukták a középdöntőt is a Kalo-Méh-hel szemben, az ötödik helyért csatázhattak – ismét a Csepellel, melyet újfent kétvállra fektettek.

– A Kecskeméttel másnap reggel 8.30-tól kezdtük a meccset, ami szerintem nem a legideálisabb időpont, de a nulla-három inkább azért alakult ki, mert ellenfelünk az elejétől kezdve felpörögve röplabdázott, mezőnyben többet nyújtott, mi pedig nehezen találtuk magunkat a Dunaújváros elleni vesztes összecsapás után – folytatta Kovács Krisztián, aki elmondta azt is:

– Az ötödik helyezésünk reális, bár az előbb elsoroltak miatt benne volt, hogy esetleg jobb pozícióban végzünk. A csapat tagjai akartak, küzdöttek, kiemelni két embert, Szabó Máté univerzál-centert és Árva Milán szélső ütőt szeretném, akik átlag feletti játékot hoztak. Az OIK-on 1993-as születésűek játszottak, ennek a korosztálynak rendezték a finálét, de a mi csapatunk egy kivétellel 1994-ben születettekből áll, sőt, Éliás Krisztián 1997-ben látta meg a napvilágot. Éppen ezért jövőre mindenképpen érmet akarunk hozni...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!