boon-sportoldal

2012.05.20. 14:22

Így kellett volna mindig...

Tét nélküli mérkőzést vívott az NB I-től búcsúzó Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata.

Tét nélküli mérkőzést vívott az NB I-től búcsúzó Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata.A szombat esti 9-12. helyért rendezett összecsapást a csalódott együttesek csatájának is nevezhetjük, hiszen már korábban eldőlt, hogy mindkét alakulat kiesett az élvonalból, így a hatvan percnek nem volt tétje. Ennek megfelelően a felszabadult MKC a meccs elején hat perce alatt 7 gólt szerzett, ilyenre sem volt példa korábban. A hazaiak mestere egyébként bátra nyúlt a fiatalokhoz, ezúttal nekik szavazott bizalmat és a rutinosabbak csak csereként jutottak szóhoz. A kövesdiek nagyon szép megoldásokkal rukkoltak ki, különösen Benis és Németh volt elemében, de Morva, Kiss G. és Gubó is nagy kedvvel kézilabdázott. Holló is kitűnően védett, így az idő múlásával folyamatosan nőtt a két gárda közötti különbség.

Szakmailag nehéz

A szünet után sem változott a játék képe. Beállt Bécsi, Fekete és Molnár F., akik mindhárman ugyanolyan lelkesek voltak, mint a „gyerekek”. A tataiak nem tudtak a mérkőzéshez szólni, alárendelt szerepet játszottak és teljesítményükön a teljes létbizonytalanság is látszott-érződött – szakmailag ezért nehéz a találkozó valós mérlegét megvonni. A nagyarányú siker után elmaradt a szokásos vastaps: akik higgadtak maradtak, azok már azt taglalták, hogy vajon az NB I/B-s bajnokok vállalják-e az élvonalat és az NB I-esek közül esetleg lesz-e visszalépő? A mezőkövesdiek számára ugyanis csak ezek jelenthetik a menekülési útvonalat. Ha minden klub felteszi a kezét, akkor nincs mese, ősztől csak másodosztályú meccseket vívnak majd a matyóvárosban.

ÉM-KT

Feliratok

A szurkolók, a Magico Ultras tagjai már a találkozó előtt hallatták hangjukat. A csarnokba érkezőket felhívás fogadta. Ebben az állt, hogy „Amennyiben egyetért azzal, hogy a klubnál minden téren változásra van szükség, kérjük, csatlakozzon hozzánk és a mérkőzés első tíz percében ne foglalja el ülőhelyét a lelátón!”

Aztán a törzsszurkolók folyamatosan cserélgették transzparenseiket. Íme néhány felirat: „Hogy ki a következő, ez már nem kérdés", „Változást”, „Majd kiderül, hogy ki az igazi mezőkövesdi”, „A vezetőség mondjon le”, „Aki nem dolgozik, nem maradhat”, „Egy úriember ilyenkor önként távozik”.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Tatai HAC 36-22 (19-9)

Mezőkövesd, 400 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.

Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (5), Morva (5), Kiss Á. (3), Rossoni (1), Gubó (4), Németh T. (5). Csere: Tóth K. (kapus), Bécsi (1), Szabó T. (2), Rosta M. (-), Lezák (2), Kiss G. (4), Molnár F. (3), Fekete (-), Bán (1). Vezetőedző: Buday Ferenc.

Tatai HAC: Czérna – Sütő (2), Szám (1), Hodi-Pongárcz (1), Bodnár (-), Basky (1), Kanyó Bence (7). Csere: Varga (kapus), Melhardt (kapus), Zeck (5), Lehőcz (-), Endrédi (-), Hajdu (-), Hegedűs (-), Kanyó Balázs (5). Vezetőedző: Kanyó Antal.

Buday Ferenc: – Amióta bizonyossá vált, hogy kiestünk, azóta keserűek a mindennapjaink. A fiataloknak adtam lehetőséget, rájuk lehet építeni, ehhez sok sikert kívánok a soron következő kollégámnak, én nehéz szívvel búcsúzom. A rájátszásban már-már elhittük, hogy megcsináljuk a bravúrt, de aztán mégis elbuktunk. Már csak egy lehetőség maradt: az MKC abban bízhat, hogy mint legjobb kiesőt, felkérik az NB I-re, ha...

Kanyó Antal: – Az a jó ökölvívó, aki túléli, ha agyonverik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!