boon-sportoldal

2012.03.26. 22:21

BSC: bekezdtek kilenccel

Bükkábrány - Tavasszal eddig mindhárom mérkőzését hozta Bükkábrány a megyei I. osztályban.

Bükkábrány - Tavasszal eddig mindhárom mérkőzését hozta Bükkábrány a megyei I. osztályban.

Az őszi ,,kör" zárásakor még a negyedik pozícót foglalta el a tabellán az ábrányi csapat, hat pontra (35) voltak az akkori éllovas Tállyától (41). A pontvadászat második felét ugyanakkor kiválóan nyitotta az együttes, megnyerte mindhárom eddigi összecsapását, és a megszerezett kilenc egységgel máris ott lohol az első Szikszó-Tomor-Lak (46) és a második Tállya (45) nyomában.

– Minek köszönhetőek ezek az eredmények? Szerintem egyértelműen a felkészülésnek, annak a munkának, amit elvégeztünk a holtszezonban – jelentette ki lapunknak Vígh Ferenc, a piros-feketék játékosedzője. – Annak különösen örültem, örültünk, hogy egy hetet edzőtáborban is el tudtunk tölteni az ifistákkal karöltve, igaz, nem messze, Mezőkövesden, ahol napi három foglalkozást csináltunk. Létesítmény-felújítás miatt dolgoztunk a Borsod Volán sporttelepén, futottunk a Népkertben és játszottunk kilenc edzőmeccset is. Az őszi 29 fős keretünkből 13-an elmentek, helyükre öten érkeztek, illetve hét ifjúsági korú játékos is csatlakozott a felnőttekhez.

Rengeteg beszélgetés

A 2011/2012-es szezon indulásakor az 1-10. helyet tervezték a bükkábrányiak, ettől többet nem akartak hangoztatni, hogy ne kerüljön felesleges teher a labdarúgók vállára.

– Körülbelül mostanra kirajzolódtak az erőviszonyok a bajnokságban, de az öltözőben továbbra sem téma az első három hely, annak ellenére, hogy a játékosok látják a tabellát – hangsúlyozta Vígh Ferenc. – Az egyetlen fontos dolog, hogy nyerjenek, nyerjünk, aztán majd kiderül, hogy a végén ez mire lesz elegendő. Mérkőzések előtt, után rengeteget beszélgetek a fiúkkal, pár kivételtől, például tőlem eltekintve, sok fiatal van a keretünkben. Ahogy az ellenfelek bennünket igyekeznek felmérni, mi is őket, jönnek az információk, hogy kire kell jobban figyelni. Eddig többé-kevésbé jól megoldottuk a feladatokat, futsalban is edződő és edződött embereink jók a ,,kis játékban", gyorsak, nem lepődnek meg, ha egy az egybe szembe kerülnek a kapussal.

Próbálja átadni

Egy játékosedző (nagyon) nem dicsérheti magát, azért nem árt tudni, hogy Vígh Ferenc korábban volt már NB II-es bronzérmes, kétszer NB III-as, és ugyancsak kétszer megyei I. osztályú bajnok. Vagyis személye aligha hagyható ki akkor, amikor az előkelő helyezésről esik szó.

– Én csupán azt a mentalitást próbálom átadni a srácoknak, amiben hosszú pályafutásom során éltem, azokat a dolgokat, amiket én is edzőimtől lestem el – csatlakozott ehhez a B licensszel rendelkező ábrányi tréner. – Azt gondolom, a megyei I-ben, az NB III-ban, de még talán az NB II-ben is lehet bizonyos technikai tudást ellensúlyozni azzal, ha valaki jó edzettségi állapotban van. A fiatalos lendület mindenképpen visz előre, bennünket is.

Kovács Attila, a BSC elnöke mindehhez csupán annyit tett hozzá: ,,Most már jó lenne, ha a végén a dobogó valamelyik fokát meg tudnánk szerezni..."


Átadás áprilisban

Az eddigi egyetlen tavaszi hazai találkozóját albérletben, Tibolddarócon játszotta le az együttes, miután az ábrányiak sporttelepén felújítás zajlik. A mintegy 30 millió forint összköltségű beruházás azonban már a vége felé közeledik (az úgynevezett benti munkák zajlanak a hat öltözőt, vizesblokkot, klubhelyiséget magában foglaló épületben), a tervek szerint április 28-án Nyékládházát már saját környezetben látja vendégül Vígh Ferenc együttese. A hivatalos avatót viszont két nappal későbbre, hétfőre, április 30-ra tervezik – amely május 1. miatt munkaszüneti nap lesz. Addig még március 31-én a Tiszalúc elleni meccsre Tibolddarócon kerül sor, majd kétszer idegenbe megy a gárda (Edelény, Lak), amit szabadnap követ a Gönc visszalépése miatt, míg április 25-én emődi fellépés vár a futballistákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!