boon-sportoldal

2012.02.03. 12:47

MKC: A Fradi ellen kezdik meg a felzárkózást?

Másfél hónap szünet után játszik újra bajnoki találkozót a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata.

Másfél hónap szünet után játszik újra bajnoki találkozót a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata.A piros-fehérek az NB I-es bajnokság 17. fordulójában az FTC-PLER vendégeként szombaton 18 órától a pestszentimrei Kastélycsarnokban küzdenek a pontokért.

– Az ünnepeket követő és az Európa-bajnokság miatti szünetet igyekeztünk maximálisan kihasználni annak érdekében, hogy eredményességünk javuljon – mondta Buday Ferenc, az MKC vezetőedzője. – Mindent bevetettünk a korábbitól magasabb szintű felkészülés érdekében: emeltük az edzésszámot és más módszereket is alkalmaztunk, mint korábban. A holtidényben nagyon sok barátságos találkozót játszottunk, ezeken mindenki lehetőséget kapott és bizonyíthatta, hogy helye van a csapatban.

Markáns csapat

A kövesdiek trénere markáns együttesben gondolkozik, így a klubvezetés az elvárásaihoz alakította a személyi állományt. Ennek jegyében közös megegyezéssel megváltak egyik beállósuktól, keretüket pedig három idegenlégióssal erősítették meg.

– Természetesen árgus szemekkel figyeltem a fiúk edzésmunkáját – folytatta Buday Ferenc. – A foglalkozásokon valamennyien jól teljesítették, mindenkinél fejlődést látok és ez bizakodásra ad okot. Nem kérek és követelek lehetetlent: az az elvárásom, hogy mindazt, amit begyakoroltak, megtanultak a gyerekek, azt jó százalékkal hozzák a bajnoki mérkőzéseken. Ha így lesz, akkor sokkal szebb tavaszunk lesz, mint amilyen őszünk volt. A kézilabda persze nem szépségre megy, nekünk a bennmaradást kell kiharcolnunk, pontokat kell gyűjtenünk! A penge kétségtelenül a torkunkon van, ennek ellenére idegeskedés nélküli játékot próbálunk nyújtani – mivel matematikailag még több lehetőség áll előttünk.

Háromesélyes

A Fradiban a hírek szerint többen sérüléssel bajlódtak: Lendvay, Bakos és Maros is a maródiak listáján volt, így az még kérdéses, hogy közülük kik jelentkeznek játékra.

– A zöld-fehérek több fiatalt vonultatnak fel, mi pedig több rutinos „öreggel” is rendelkezünk – szögezte le az MKC szakvezetője, majd hozzátette: – Ezért szoros meccsre számítok, úgy gondolom, hogy a találkozó háromesélyes. Persze nem lesz egyszerű történet ez a hatvan perc, hiszen idegenben küzdünk, ráadásul ismeretlen játékvezetők fújják az összecsapást – de nekünk ügyeskednünk kell, ennyi az egész!

Az MKC fiataljai közül Bartha, Holló és Zele otthon marad, míg Lezák tartalékjátékosként áll bevetésre készen.

ÉM-KT


Kapitányi szavak

„Nekem abban kellett segédkeznem, hogy az új fiúk minél gyorsabban beilleszkedjenek a gárdába – mondta Fekete László, az MKC átlövője, csapatkapitánya. – Emellett támogattam vezetőedzőnk munkáját, továbbá a kommunikációból is kivettem a részem. Ugyanis beszélek spanyolul, így a brazil fiúnak tolmácsoltam az edzéseken és a meccseken is. Úgy érzem, hogy a hathetes szünetet kihasználtuk, így bizakodással tekinthetünk a bajnokság folytatása elé.”


MKC-leltár

Távozott: Gyuris Patrick (Cegléd, NB I/B).

Érkezett: Mihail Melus (Gyöngyös, NB I), Lucas Gamrat (Michalovce, szlovákiai I. osztály), Alecant Rossoni (Sao Paolo, brazil I. osztály). Utóbbi átigazolási papírjait pénteken intézték, így szombaton már minden bizonnyal pályára lép.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!