boon-sportoldal

2012.02.15. 17:27

Kijött a Kamaz alól a Diósgyőr

Két gól esett mindkét félidőben a beleki edzőtáborozás ötödik DVTK meccsén.

Két gól esett mindkét félidőben a beleki edzőtáborozás ötödik DVTK meccsén.A törökországi belekben edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szerdán újabb edzőmérkőzést játszott. A piros-fehérek ellenfele ezúttal az orosz élvonalban szereplő Kamaz együttese volt. A mérkőzés első félidejének hajrájában két gólt szerzett az orosz gárda, az elsőt 11-esből, a másodikat a játékrész hosszabbításában. A térfélcsere után jöttek a válaszok, előbb Seydi talált be, majd a meccs hajrájában Luque értékesített egy büntetőt. A DVTK ezúttal már nem tudta az eddigi ,,A” és ,.B” csapatos szisztémája szerint, a keret kettéosztásával lejátszani a mérkőzést – és nem fogja tudni a csütörtöki utolsó beleki edzőmeccsét sem, a román CS Concordia ellenit sem (tervezett kezdés: magyar idő szerint 16.30) – ugyanis néhány játékos kisebb sérüléssel bajlódik. A korábban edzéseket kihagyó Lippai és Luque szerdán vállalni tudta a játékot, viszont az egyaránt térdsérüléssel bajlódó Abdouraman és Gohér nem, ahogy a combközelítő izmát fájlaló Gallardo és a rosszullétre panaszkodó Demkó sem.

Öt és huszonegy

– Érdekes körülmények között születtek az orosz csapat góljai, de erről nem akarok beszélni, mert nem ez a lényeg, vannak a góloktól sokkal fontosabb adatok, amelyek árulkodnak – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője. – Az első félidőben több mint 400 passzunk volt, ami annak tükrében sok, hogy a meccsenkénti átlagunk 500 körüli. Talán ebből is látszik, hogy mi birtokoltuk többet a labdát, nem csak ekkor, hanem az egész mérkőzésen, ugyanis a végére 800 lett a passzaink száma. A második játékrészben nagy nyomás alatt tartottuk a Kamaz kapuját, ekkor már jelentős minőségbeli különbség mutatkozott a támadójátékunkban, ugyanis míg az első játékrészben 5 a kaput megcélzó lövésünk volt, addig a fordulás után már 21.

Csúcsék

A táborzárás előtt pár órával felettük a kérdést Benczés Miklósnak – utalva a klub ügyvezetőjének, Dudás Hunornak a korábbi nyilatkozatára, mely szerint ,,az edzőtáborban fog kiderülni, hogy szükség van-e még játékosra”: mely poszton lenne még szüksége erősítésre?

– Egy olyan csatárt el tudnék képzelni, akivel erőcsatárként, csúcséket tudnánk játszatni, mert jelenleg ez az egy poszt van, amelynek nincs másik alternatívája, itt ugyanis igazából csak Seydi jöhet szóba. A többi poszton úgy vélem megvannak a variációs lehetőségek. De nem szeretném, ha ezt bárki is félre értené, nem azt mondtam, hogy kell még egy csatár, hanem úgy véllem, ha az utolsó napokban érkezne még egy ilyen csatár, akkor még jobb lenne a keret összetétele – válaszolta Benczés Miklós.


Beleki ötödik meccs

Diósgyőri VTK – Kamaz (orosz) 2-2 (0-2)

Diósgyőri VTK 1. félidő: Farkas B. – Dobos, Gal, Rakovic, Vági – Takács P., Sekour – Arze, Lippai, Bogáti – Bacsa.

Diósgyőri VTK 2. félidő: Farkas B. – Vadász, Nagy T., Budovinszky, Frizoni – Arze, Sekour – Fernando, Luque, Tisza – Seydi. Edző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Seydi (48.), Luque (82.), ill. Koronov (44.), Kobjalko (45+6.).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!