boon-sportoldal

2012.02.14. 09:57

Halgas nincs egyedül azzal, hogy egyedül készül

Amíg 25 játékos Belekben edzőtáborozik, addig a DVTK 3 labdarúgója idehaza, külön készül.

Amíg 25 játékos Belekben edzőtáborozik, addig a DVTK 3 labdarúgója idehaza, külön készül.A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata a törökországi Belekben edzőtáborozik, ahonnan ezen a héten pénteken érkeznek haza. A piros-fehérek hat edzőmeccset szeretettek volna játszani, és mivel a keddi napra nem tudtak ellenfelet szerezni, így az ,,A” csapat nem kedden, hanem csütörtökön lép pályára. Ezen a napon a román élvonalban szereplő CS Concordia lesz a csapat ellenfele, helyi idő szerint 17.30-tól, míg szerdán az előzetes tervek alapján, beleki idő szerint 15 órakor az orosz Kamaz vár a DVTK-ra – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Sztavinovszki Botond, a diósgyőriek technikai igazgatója. Az orosz együttes ellen Benczés Miklós a ,,B” csapatot kívánja szerepeltetni.

Itthon, külön

Ez utóbbiban sem juthat szóhoz, a DVTK felnőtt keretéhez tartozó, de a törökországi edzőtáborozásról lemaradt három labdarúgója, George Menougong, Pál Szabolcs és Halgas Tibor, akikre tavasszal nem számít Benczés Miklós edző. Róluk annyit mondott a tréner, hogy szeretnék őket kölcsönadni. Az utazásról lemaradt játékosok közül Halgas Tibortól megtudtuk, hogy míg a múlt héten Diósgyőrben egyedül készült, ezen a héten lakhelyén, a fővárosban végez egyéni edzéseket. A középpályással kapcsolatban szárnyra kapott a hír, hogy a Nyíregyházán folytatja pályafutását, de az érintett ezt cáfolta.

– Egy hét van hátra az átigazolási időszakból, ez alatt kellene csapatot találnom – mondta Halgas Tibor, aki arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha az esetleg nem jön össze, ezt válaszolta: – Mivel a szerződésem a DVTK-hoz köt, ha visszatér a csapat az edzőtáborozásból, akkor jelentkezem edzésre.

Arra a felvetésre, hogy mit érzett akkor, amikor megtudta, hogy nem fér bele az utazó keretbe, és hogy kölcsönadná a klub, a középpályás így felelt:

– Természetesen nem voltam boldog. Egy komoly sérülés után szeretnék visszatérni, és abban reménykedtem, hogy éppen a törökországi edzőtáborban szerzem vissza a bizalmat, bizonyíthatom be, hogy lehet rám számítani. Sajnos, a sérülés miatt nem játszhattam, így ha lehet ezt mondani, emiatt a keret peremére kerültem. Mivel közben új játékosokat igazolt a klub, hogy a kezdőcsapat erősödjön, sokan egy picit kijjebb szorultak, szorulnak, sajnos köztük én is, így lemaradtam a beleki edzőtáborról. Ez van, de mivel szeretnék futballozni, remélem az elkövetkező napokban sikerül csapatot találnom, mert mind a klubnak, mind nekem az lenne a jó, ha futballoznék, játékba lendülhetnék a tavasz során.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!