boon-sportoldal

2011.12.09. 14:45

Bulikocsikázás előfutóként

Inkább peches, mint szerencsés esztendeje volt 2011-ben Spitzmüller Csabának és Szőke Tamásnak.

Inkább peches, mint szerencsés esztendeje volt 2011-ben Spitzmüller Csabának és Szőke Tamásnak. A technika ördöge többször is kibabrált a kettőssel, de az Aradon elért harmadik helyezés mutatja, hogy folyamatosan fejlődnek ők is és a Mitsubishi EVO X-es is. Spiciéket az elmúlt idényben nagyon sokat segítették, és reményeik szerint ez jövőre is így lesz. A hétvégi Mikulás Rallyt ezért viszonzásként szponzor és barátautóztatásra használják föl. Szőke Tomit ezúttal többen is „kitúrják” a jobb egyből, azok ülhetnek be az EVO X-esbe, akik sokat tettek azért, hogy a kettős végig versenyezhessen a hazai bajnokságban.

- Előfutóként indulunk Veszprémben, most nem a sportteljesítmény, hanem a buli és az örömautózás került előtérbe – fogalmazott Szőke Tamás, navigátor. – Spici teljesen vakon fog vezetni, ugyanis nem hivatalos navigátorok ülnek majd mellette. Támogatóinkat, barátainkat fogjuk megautóztatni ezen a hétvégén, amely számunkra az esztendő utolsó autós eseménye lesz. A Mikulás Rally nevezési listája is mutatja, hogy mekkora eseménnyé nőtte ki magát. Többen indulnak, mint egy ORB-futamon, egész biztos, hogy remek hangulat lesz, és végre mindenki félreteszi az év közben tapasztalt acsarkodást. Szeretnénk jól érezni magunkat, és a csapat tagjainak valamint a segítőinknek maradandó élményt nyújtani.

A jövővel kapcsolatban Szőke Tamás elárulta: minden marad a régiben. 2012-ben is egy párt alkotnak Spitzmüller Csabával, és az EVO X-est is megtartják. Az előttünk álló hónapokban azonban lesz vele munka, hogy felkészítsék a jövő évi bajnokságra.

- Teljesen szét lesz szedve az autó – fogalmazott Szőke Tamás. – Valamennyi új fejlesztést meg fog kapni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy végre olyan eredményt érjünk el, amilyet szeretnénk. A Mikulás Rally után tehát elkezdődik az EVO X-es felújítása. Hisszük, hogy az idei tapasztalatokat felhasználva, az autó újdonságából adódó gyerekbetegségeket leküzdve jövőre már folyamatosan versenyben lehetünk a dobogóért.

A Mikulás Rally programja:

December 10. (szombat)

pályabejárás, adiminsztratív és technikai átvételek

December 11. (vasárnap)

GY1 – Szentkirályszabadja 9.03 (az első autó rajtja)

GY2 – Sóly – Gyártelep/1 9.28

GY3 – Vigántpetend/1 10.31

GY4 – Szentkirályszabadja/2 12.21

GY5 – Sóly – Gyártelep/2 12.46

GY6 – Vigántpetend/2 13.49

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!