boon-sportoldal

2011.09.29. 15:38

Már nem olyanok a buszos túrák, mint régen

Legyen pontos, aki szurkolói busszal akar utazni bármelyik idegenbeli DVTK-meccsre.

Legyen pontos, aki szurkolói busszal akar utazni bármelyik idegenbeli DVTK-meccsre.Debrecen közelsége (95 km), és elhelyezkedése miatt a szurkolók döntő többsége gépkocsikkal és autóbuszokkal utazik majd vasárnap a Hajdúság fővárosába, a DVSC-TEVA – Diósgyőr NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésre, szervezett vasúti utazásra (információink szerint) nem kerül sor. A közúti utazási formák közül mindkettőnek meg van a maga előnye; lapunk annak járt utána, mire készüljön az, aki akár most, akár később szurkolóbusszal szeretné célba venni azt a várost, azt a stadiont, ahol a DVTK játszik.

– Két fontos elvárásunk van azzal a szurkolótársunkkal kapcsolatban, aki velünk vesz részt túrán – kezdte az ilyen utak egyik szervezője, ,,Nándi". – Az első, hogy időben legyen a megbeszélt helyen, vagy ha valamilyen oknál fogva késik, akkor azt jelezze felénk. Mindig akad öt-hat ember, aki bár előzetesen lefoglalja a helyét, végül nem jön el, és nem is szól, ami tiszteletlenség nem csak velünk, a többiekkel szemben is. A másik, hogy tilos bármit is megrongálni a járművön, és természetesen dohányozni sem szabad.

Nagypapa, unokával

A rongálásról néhány buszos cég képviselője tudna mesélni ezt azt, és lapunk munkatársai is voltak már szemtanúi olyan esetnek a múltban, amikor a diósgyőri szurkolóknak biztosított autóbusz nem olyan állapotban érkezett vissza Miskolcra, mint amilyenben elindult...

– Valóban, elég rossz hírünk alakult ki... – csatlakozott ehhez Nándi. – Amikor annak idején belekezdtünk a buszos utak szervezésébe, sokan nem álltak velünk szóba emiatt, de szerencsére akadt olyan ismerős, aki hajlandó volt, és most is hajlandó bennünket elszállítani, aki lojális hozzánk. Nem tagadom, van úgy, hogy valaki átlépi a határt, kicsit többet iszik a kelleténél, de már nem ez a jellemző. Nagyjából kialakult az a kör, amely velünk jár, például van olyan nagyapa, aki az unokájával rendszeresen jelentkezik.

Nem nehéz kitalálni, mi történik azon a gépjárművön, amely futballdrukkereket szállít...

– Jó a hangulat, énekeljük azokat a nótákat, amikkel a csapatot a stadionban is buzdítjuk – folytatta Nándi, aki elárulta, Debrecen tekintetében már a harmadik buszt ,,töltik", aztán így folytatta, amikor a rendőrséggel való kapcsolatról kérdeztük. – Szoros együttműködésről nem lehet beszélni, de szoktam kapni telefont a miskolci kapitányságtól, hogy tájékoztassam őket a létszámról, amit biztosan tovább adnak azon kollégáknak, ahová éppen megyünk, s akik így tudják, hogy nagyjából mire készüljenek biztosítás szempontjából.

ÉM-MI


Drága a vonat

 Nándival a buszos utazás okairól is beszélgettünk, aki erről az alábbiakat jegyezte meg: ,,Természetesen az egyik az, hogy valakinek nincs autója, vagy olyan ismerőse, akinek lenne, akihez esetleg be tudna társulni. A másik, hogy talán így menni a legolcsóbb, jobban eloszlik az egy főre jutó összeg, szemben a vonattal, amelyik nagyon drága."


A vasárnapi Debrecen – Diósgyőr rangadóra 2 nagy busz már megtelt.

A vasárnapi Debrecen – Diósgyőr rangadóra is indulnak szurkolóbuszok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!