boon-sportoldal

2011.09.22. 12:28

Józsa Ádám országos bajnok lett

Kazincbarcika - A távol-keleti harcművészetek – az általuk képviselt hatékony és látványos mozgáskultúrája miatt – egyre több érdeklődőt, sportolni vágyó fiatalt vonzanak mindennapi életünkben a sportklubokba.

Kazincbarcika - A távol-keleti harcművészetek – az általuk képviselt hatékony és látványos mozgáskultúrája miatt – egyre több érdeklődőt, sportolni vágyó fiatalt vonzanak mindennapi életünkben a sportklubokba.A tapasztalatok alapján a küzdősportok között a tradicionális japán karate különböző stílusai, a kick-boksz a rendőrség hivatásos állományának tagjai körében is egyre népszerűbb. Mozgásanyagánál fogva alkalmas arra, hogy a korszerű törvényvégrehajtói kiképzések tananyagának bázisát adják. A Belügyminisztérium sportbajnokságai között – az elmúlt évben még csak meghívásos versenyként – az idei évben már pontszerző kategóriában került lebonyolításra az országos bajnokság.

A rendezvényt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg szeptember 17-én, Debrecenben.

A B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányságot két versenyző képviselte, akik közül a fiatal, tehetséges Józsa Ádám (Kazincbarcikai Rk.), full-contact kategória 80 kg-os súlycsoportjában bajnoki címet szerzett.

Pedig igazán nem kezdődött jól a nap, hiszen a 75 kg súlycsoportba benevezett versenyző – egy pontatlan mérlegnek köszönhetően – minimális túlsúllyal átesett a 80 kg-os súlycsoportba, ami jelentősen megnehezítette a helyzetét.

A küzdelmek során azonban nem játszott alárendelt szerepet a tőle nagyobb testtömeggel rendelkezőkkel szemben, első két mérkőzését magabiztosan, 3:0 arányú pontozással nyerte.

A döntő mérkőzés előtt igazán sok ideje a pihenésre nem maradt (mindössze 4-5 perc, ami elég kevés a regenerálódáshoz), de ellenfelét így is megnyugtató fölénnyel, 2:1 pontozással győzte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!