boon-sportoldal

2011.08.08. 14:22

A DVTK mezeken szereplő különböző névfeliratokról

Az Észak-Magyarország előfizetője kérdezte: miért nem egységes a DVTK játékosok mezén a névfeliratozás?

Az Észak-Magyarország előfizetője kérdezte: miért nem egységes a DVTK játékosok mezén a névfeliratozás?

A múlt hét szombati, Videoton FC – Diósgyőri VTK (2-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzéshez kapcsolódóan tette fel kérdését Ádám Béla, miskolci előfizetőnk, aki arról érdeklődött, hogy miért nem egységes névfeliratozás szerepelt a Diósgyőri VTK játékosainak mezén. Kétségtelen: volt olyan játékos, akinek a keresztneve monogramja is szerepelt a dresszén (pl: E. Carreno), volt, akinek a beceneve (Abdou) és volt olyan is, akinek a családneve mellett nem a keresztnevének a rövidítése szerepelt (Luque D. A.).

Egyéni döntés

– Hogy kinek mi szerepeljen a mezén, a játékosok egyéni döntése volt – válaszolta érdeklődésünkre Sztavinovszki Botond, a DVTK technikai igazgatója. – Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetségnek erre vonatkozó kötelező előírása nincs, így szabadon határozhattak róla a labdarúgók, hogy mi kerüljön a dresszükre, hasonlóan az európai nagycsapatokhoz. A keresztnév kezdőbetűjének kiírása van, amikor nem is kérdés, gondolok itt Szabó P.-re és Szabó D.-re, Carreno pedig maga kérte, hogy így szerepeljen a neve, ahogy Menougong is, pedig a csatárt az országos sportnapilapban többnyire a keresztnevén, George-ként nevesítik. Luquénél más a helyzet, az ő családneve után a két gyermeke keresztnevének kezdőbetűje áll, ezért szerepel a mezén a D. és az A.

Csak a becenév

A kameruni védekező középpályás, Mohamodou Abdouraman kilóg a sorból, neki csak becenév szerepel a mezén.

– Ez volt a kérésére, és mivel mindenki ezen a néven emlegeti, ismeri, így az Abdou felirat került a hátára, hiszen mint mondtam, ez bevett gyakorlat az európai élcsapatoknál is – mondta Sztavinovszki Botond, aki arra a felvetésre, hogy ezek szerint például Dobos Attila is kérhette volna, hogy Dobos helyett a beceneve, a Pityó kerüljön a mezére, így válaszolt: – Azért ez már egy picit más, mint Abdouraman esete, mivel egy betű sem utal a Pityó becenévről a tulajdonnevére, de maradjunk annyiban, hogy szerencsére nem is kérte...


Alig-alig tudott helyzetbe kerülni, kapura rúgni a DVTK szombaton este a Sóstói stadionban.

Fotók és videók a diósgyőri szurkolókról, pillanatképek a székesfehérvári meccsről, edzői nyilatkozatok videókon.

Becsülettel küzdött a DVTK a bajnok Videoton otthonában, de a papírforma így is érvényesült. Ön szerint ki volt piros-fehérek legjobbja? 

"Volt tartása a csapatnak, sikerült tizenegy játékossal befejezni a mérkőzést..." - nyilatkozta Benczés Miklós a székesfehérvári vereség után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 4. fordulójában a Diósgyőri VTK együttese a Videoton otthonába látogatott szombaton. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!