boon-sportoldal

2010.10.11. 21:48

ÓVFTC: Középmezőnyben a záró ember előtt

<p>Öt játékos után a középmezőnyben található az Ózd VFTC férfi tekecsapata Splitben.</p>

Az NBC-kupa selejtezőjében az elődöntős szereplés már elúszott, de a borsodiak így is számos tapasztalattal gazdagodtak a viadal során. A vasárnapi 1143 fás kezdés (Bialszek 585, Bóta 558), hétfőn korán kezdtek az ózdiak. Orosz István jónak mondható teli gurítások után gyengén tarolt, így meg kellett elégednie az 522 fával. Az összesítés szempontjából ez visszavetette az ÓVFTC-t.

Kár a tarolásért

-  Bátrabban versenyeztem a teli résznél, a tarolás valóban nem jött össze – fogalmazott Orosz István. – A csapat szempontjából sokat nem tudtam hozzátenni, de remélem a hátralévő emberek kijavítják az én hibámat is. Többre vagyok képes, de ez most nem látszott meg. Furcsa volt reggel nyolc órakor gurítani, de erre nem foghatom a gyengébb szereplést.

Kovács Csaba volt az Ózd VFTC negyedik embere. Hullámzó teljesítménnyel, és 535 fával zárt. Vegyes érzelmekkel tekintett vissza a szereplésére.

-  Nem tudtam stabilan játszani – fogalmazott az ózdiak negyedik embere. – A viszontagságos felkészülés meglátszik mindenki teljesítményén. Én sem tudtam függetleníteni magam attól, hogy a panelpálya felújítása nem készült el időre. Ettől függetlenül hatalmas élmény a nemzetközi mezőnybe gurítani, egész más a légkör, mint egy szuperligás bajnokin.

Nem úgy dőlt

Rendes Miklós hosszú pályafutása során is kiemelt eseménynek számított a nemzetközi fellépés. Hatszáz körüli eredményt kellett volna ütnie ahhoz, hogy életben tartsa a tavalyi magyar bronzérmes továbbjutási esélyeit. Ez nem sikerült, de a nemzetközi szinten debütáló ózdiak továbbra is a 21 csapatos mezőny felénél állnak.

- Nem voltam jó formában – fogalmazott a nap végén Rendes Miklós. – 580 körüli eredményre azért számítottam, de sajnos ettől nagyon elmaradtam. A pálya egyáltalán nem feküdt nekem, és ha el is találtam a jó irányt, akkor sem úgy dőltek a bábuk, mint egyébként. Sajnálom, de a megszerzett sok tapasztalatot hasznosíthatjuk a későbbiek során.

Az Ózd VFTC kedden délelőtt fejezi be idei nemzetközi szereplését, akkor dől el, hogy a selejtezőben hányadik helyen zár a csapat. Az észak-borsodiak befejező embere Juhász Tibor lesz.

- Marosréti Ervin (Split) -

Az Ózd VFTC NBC-kupás eredményei:

Bialaszek György     585
Bóta Ervin   558
Orosz István       522
Kovács Csaba    535
Rendes Miklós   517
Juhász Tibor, kedd 09.05

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!