boon-sportoldal

2010.10.23. 07:25

Félmaratoni futással emlékeznek 1956-ra

<p>Félmaratonnal ünneplik az 1956-os forradalmat a futás szerelmesei szombaton.</p>

A 21 kilométeres futás Budakesziről indul reggel 9 órakor és a fővárosban csatlakozik a kormány által szervezett Szabadság Futamhoz. A programon részt vesz a Bajnokok Csapata is, a sportolók szerda délelőtt indultak Bécsből, hogy a szupermaratoni távon adományokat gyűjtsenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

A szombati 21,09 kilométeres táv rajtja Budakeszin, a Széchenyi István Általános Iskolánál lesz, a beérkezőket pedig a budapesti Kós Károly sétányon várják majd. A futók a Jászai Mari téren csatlakoznak a Szabadság Futam mezőnyéhez, amelyet a kormány szervezett a nemzeti ünnep alkalmából. Ezen az 1956 forintos szimbolikus nevezési díjjal a vörösiszap-katasztrófa károsultjait támogatják. A futam résztvevőit a tervek szerint Schmitt Pál köztársasági elnök köszönti a célban.

Budakeszin a mezőnnyel együtt rajtol a Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó szervezésében elindult Bajnokok Csapata is. Vajda Attila olimpiai- és világbajnok kenus, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Boronkay Péter világ és Európa-bajnok paratriatlonista, Lindenmayer János ironman, Ipacs Endre vb bronzérmes kenus, Hüttner Csaba világ- és Európa-bajnok kenus és Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus szerda délelőtt indult Bécsből, hogy Sopronon keresztül teljesítsék a szupermaratoni távot. Útjuk során ők is adományokat gyűjtöttek az iszap-károsultaknak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!