boon-sportoldal

2010.10.20. 09:59

A lap aljáról, a lap tetejére

<p>Gyorsasági szakaszt nyerve, csúcssebességgel, az abszolút negyedik helyen ért célba a Kazár Miklós, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer Evo IX) kettős a 43. Allianz Rallyen, az ORB 7. futamán.</p>

!Nagyon király volt! Már az első gyorson viszonylag jó időt mentünk, mert jó volt a gumiválasztásunk. A Mester (Aschenbrenner György - a szerk.) azt mondta, hogy nyugodtan mehet a slick, így bevállaltuk." - mondta Kazár Miklós. "A szakasz eleje ugyan még vizes volt, de a pálya többi része, több, mint 90 százaléka tényleg száraz volt. A következő, alsómocsoládi gyors nem tartozik ugyan a kedvenceim közé, de megúsztuk. Érdekes volt egyébként, hogy több szakaszt is csak egy alkalommal használtunk. ZobákPécsváradra (GY3), a kör végére azt hiszem tényleg belemelegedtünk. A rajt előtt mondtam Tominak, hogy „ezt most nagyon elvállaljuk”; összejött, meg is nyertük! Nyilván jó kedvünk volt utána a szervizparkban. Egyébként kristálytiszta, hogy csak úgy lehet versenyezni ebben az óriási száguldozásban, hogy nem hibázik. Egyszerűen nem fér bele. Bakonya után Árpádtető jól sült, majd utána jöttek elő a fékproblémák. Hiába szóltam a szervizbe, hogy nézzenek rá rendesen a fékre, nem történt meg... Ezzel nem kicsit megint el lett rontva a versenyünk. Annak ellenére is ezt mondom, hogy másnap reggelre orvosolva lettek az ezzel kapcsolatos gondjaink."

Viszatért a jókedv

"A vasárnapra maradt két gyorsaságiról az ugrik be abszolút, hogy nagyon nehéz leszabályozva átnyomni a bal egy, jobb egyeket. A verseny egészét tekintve szinte jelentéktelennek tűnik1 másodperc hátrány. Igyekeztünk is ledolgozni, ám hiába tapostuk ezerrel mindenütt, ezúttal nem jött össze. Hadik Banditól viszont rendkívül jól esett az a mondata, hogy 5-6 versenyen sikerült fejlődnöm 10-15 évet... A záró gyorson ugyan még szaladtunk egy abszolút második időt, ám 1,8 mp-cel lecsúsztunk a dobogóról. Az úgynevezett Top Speedet viszont mi nyertük! Ezzel az eredménnyel visszatért a csapatba a jó kedv. Ami bizonyos ugyanakkor, hogy a technikai háttéren változtatni fogunk. Nem mellékesen megjegyezném, hogy az idei szereplésem a SEAT Leon Kupában nagyon sokat segített ebben az eredményben. A bajnokság közben Levente vezérünk kérte, hogy jó lenne már lassan nem a lap alján keresni a nevünket. Elértük; végre a lap tetején olvasható a Kazár, Szőke duó. Köszönjük Asinak a sok segítséget, az itinert. A csapatunknak az egész éves kitartást és bizalmat, és partnereinknek, barátainknak azt, hogy mellettünk maradtak! Gratulálok Turi Tamásnak a bajnokságban elért harmadik helyéhez! Viszlát szombaton az LKM-ben!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!