boon-sportoldal

2010.09.12. 19:24

Szép motorozás volt, Norbi

<p>PSZ Lechma Poznan volt vasárnap délután a miskolciak ellenfele a lengyel I. ligában.</p>

Eső volt, szombaton, így kellett dolgozniuk a hazaiaknak, hogy versenyre alkalmassá tegyék az ovált –  amibe vasárnap már besegített a napsütés is, így készülhettek a csapatok, valamint a nézők. Amióta eldőlt, hogy az SM elbúcsúzik a lengyel első osztálytól, nincsenek tömött sorok a pénztáraknál, de a leglelkesebbek, a ,,mag" (kitart és buzdítja a borsodiakat, akik ezúttal is ,,szín" magyar együttessel álltak ki az ellen a Poznan ellen, amely egy héttel korábban saját stadionjában 60-30-ra verte a miskolciakat. Egy kiváló teljesítménnyel nyitott a vendéglátó, Magosi az első kanyar utáni egyenesben tövig húzta a gázt, elhagyta a jól startoló polákokat, s pozícióját megőrizve rögtön három egységet szerzett - ami, mivel Nagy R. nem ért célba, a döntetlenhez volt elég. A folytatásban Tabaka gyűjtött be két egységet, aztán a Bencze és Tihanyi utcahosszal maradt le Szczepaniaktól, valamint Miskowiaktól (6-12). A negyedik futamban megint egy végsőkig küzdő Magosit láthattunk, aki bár kis híján ráment Skórnicki hátára, riválisa bírta az idegi harcot.

Technikai gond

Az első pályakarbantartást érdekes dolgok követték: a vezetőbíró úgy látta, hogy Bencze ért először a szalaghoz (de nem), így őt kizárta, majd Tihanyinak volt technikai gondja, ami azt eredményezte, hogy leállt a motorja a futam közben, vagyis csak a két lengyelt kellett a végén leinteni. A hetedik csatában Magosi jelezte megint, hogy aki le akarja küzdeni ezen a napon, annak össze kell szednie magát; de Skórnicki és Celmer sem tudott tíz méteren belülre kerülni a kockás zászlóig. Tabaka második helyre való befurakodása után újfent Magosi alkotott nagyot (igen, három pont), rázták is az öklüket a nézők a palánk belső oldalán, majd láthatták búslakodva, hogy a 10. futam elején leáll Tihanyi gépe - s ezáltal a lengyelek kényelmes motorozással zsebelték be az öt egységet (19-40). 

A légzsák alatt

A találkozó záró harmadában előbb Nagy R. iratkozott fel a pontszerzők közé, aztán pedig el lehetett könyvelni a nap első bukását. Szewczykowski tűnt el a légzsák alatt a rajt után rögtön, ám mivel nagy baja - szerencsére - nem lett, a megismételt starthoz oda állhatott. A tizenharmadik indításnál Magosiban bízhattak a miskolci drukkerek, aki a második pozícióban végig tapadt az íven, az élen jól motorozó Szczepaniakra, aki három arasznyival dobta be hamarabb motorját a célba (24-53). Az utolsó előtti futamban még Tihanyi járgánya adta meg magát, aztán a záró felvonásban Magosi tette fel a koronát vasárnapi produktumára.

ÉM-MI

A tények

Speedway Miskolc - PSZ Lechma Poznan 28-61
Miskolc, 500 néző. V.: Najwer (lengyel).
Speedway Miskolc: Magosi 16, Tabaka 8, Nagy R. 2, Bencze 2, Tihanyi 0, Kovács R. 0,  Lőrincz 0.
Lechma Poznan: Trojanowski 12, Miskowiak 11, Szczepaniak 11, Skórnicki 10, Szewczykowski 9, Celmer 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!