boon-sportoldal

2010.09.27. 11:40

Salakmotor BEK-döntő: óriási meccs várható

<p>Október 2-án Miskolcon kerül megrendezésre az idei salakmotoros BEK-finálé, a honi speedway talán legnagyobb volumenű versenye. Lássuk, hogy kik is lesznek a Speedway Miskolc ellenfelei!</p>

Három évvel ezelőtt a boon.hu-Speedway Miskolc együttese világsztárokkal győzött egy teltházas, emlékezetes versenyen. E hét szombatján megint felejthetetlen délutánt láthatnak azok, akik jegyet váltanak a 2010-es BEK döntőre. Mielőtt a Nicki Pedersennel (háromszoros világbajnok), Greg Hancockkal (egyszeres világbajnok), Rune Holtával, Magosi Norberttel, és Tabaka Józseffel felálló magyar csapatot "elemeznénk", Jacsó Tibort, a Speedway Miskolc elnökét arra kértük, hogy mutassa be együttese idei ellenfeleit.

"Az orosz salakmotorosok nem ismeretlenek a honi szurkolók előtt, hiszen többször is találkozhattunk már velük. Tudjuk, az orosz sportolók soha egyetlen centit sem hagynak veszni, minden milliméterét megküzdenek." - jelntette ki a finálé főszervezője. "Elszántságuk, küzdelmük nem ismeretlen. Az orosz bajnok, az SK Turbina Balakovo október elején Miskolcon is bemutatkozik és igazán neves csapattal érkeznek. A legnagyobb név talán együttesükben Andreas Jonsson: az orosz bajnok svéd idegenlégiósa jelenleg is a Grand Prix egyik meghatározó egyénisége. Az SGP sorozatban eddig négyszer állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A gárda másik húzóembere, Grzegorz Walasek. A lengyel már többször állt SGP versenyen starthoz. Denis Gizatullin az orosz csapat harmadik embere, kétszer volt egyéni felnőtt orosz bajnok. Nem ismeretlen a szurkolók előtt Roman Povazhny neve. Az orosz sztárral mindig számolni kellett, és számolni kell."

A címvédő ukránok

"A tavalyi BEK győztes ukrán Rovnó már több alkalommal is megfordult Miskolcon." - folytatta Jacsó Tibor. "Eddig a két együttes hat alkalommal találkozott egymással: az ütközetek során eddig három rovnói és két miskolci siker született – egy remi mellett. Az ukránok a tavalyi BEK döntőben hatalmas csatában győztek az esélyesebb hazai csapat, a Torun ellen. Csapatukat erősíti majd Andrej Karpov, Tomasz Chrzanowski, és Krzysztof Jablonski is."

A "mesterek"

"A Zielona Góra legfiatalabb versenyzője a mindössze 17 esztendős Łukasz Sówka lesz, akit a lengyel salakmotorozás egyik nagy ígéreteként tartanak számon a szakemberek. A finálé egyik húzóembere lehet viszont a dán Niels Kristian Iversen. A Zielona Goránál 4 éve idegenlégióskodó motoros már szintén volt indulója a Speedway GP sorozatnak. Szintén lengyel színekben láthatjuk majd Grzegorz Zengotát, aki már hat esztendeje erősíti a zöld-fehér-sárgákat. A fiatal sportoló kétszer nyert U21-es csapat világbajnoki címet. A lengyelek legrutinosabb versenyzője Rafał Dobrucki, akinek már kétszer is sikerült BEK győztes csapatban szerepelnie."

NEM ÁRT TUDNI!

JEGYEK

Állóhely: 3000 forint
Ülőhely: 5000 forint
A megváltott jegyek az edzés illetve a döntő napjára egyaránt érvényesek. Az edzés megtekintése kizárólag érvényes jeggyel lehetséges.
Tekintettel arra, hogy ülőhelyre érvényes jegyet a szervező csak korlátozott számban tud értékesíteni, elővételi lehetőséget biztosít a rajongóknak. A BEK döntő hetében kedden szerdán illetve csütörtökön 14 órától 17 óráig válthatnak jegyet az szurkolók a népkerti salakmotorpálya versenyirodájában a depó mellett.

A PROGRAM

Október 1. (péntek)
15.00: szabadedzés
18.00: promóció az SM Arénában felállított óriás sátorban (csapatok bemutatása,
közönségtalálkozó, autogram party, filmvetítés, pódiumbeszélgetés egykori salakmotor versenyzőkkel)
Október 2. (szombat)
11.00: pénztár- és kapunyitás
14.30: versenyzői parádé
15.00: a 20 futamos verseny startja

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!