boon-sportoldal

2010.09.23. 21:46

A BEK-döntő előtt két ligameccs

<p>BEK döntőre készül a hét végén a lengyel I. ligától búcsúzó Speedway Miskolc csapata.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga alsóházi, 5-8. helyéért zajló rájátszásának 5. fordulójában, a múlt héten vasárnap a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Speedway Miskolc – GTZ Grudziadz összecsapást pótolják be a csapatok pénteken 16 órától, Miskolcon, a Népkertben. De nem ez lesz az egyetlen meccse ezen a héten az SM-nek, ugyanis vasárnap 14 órától a ROW RKM Rybnik vendégeként zárul számukra az idei ligasorozat.

– Ez az utolsó két lengyel I. ligás meccs arról szól, hogy magyar versenyzőinkkel, becsülettel végigjátsszuk az évadot, hogy az esetleges ki nem állás miatt a sorozat szervezője ne büntessen meg minket, hogy legyen lehetőségünk a visszaútra, arra, hogy esetleg jövőre is a Lengyel Motorsport Szövetség égisze alatt zajló versenyrendszerben motorozhassunk – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Reméljük, hogy a jövő héttől pedig új élet kezdődik, és az idei utolsó versenyünk után, ami a Bajnokcsapatok Európa Kupája döntője lesz október 2-án, szombaton, és kiderül majd a téli szünetben, hogy van-e szükség ebben a városban arra amit csináltunk, egy olyan tradicionális sportágra, amit salakmotornak hívnak.

Az biztos, hogy az idei év utolsó versenyére, a jövő hét szombaton a Népkertben 15 órakor kezdődő BEK döntőre nagyon rákészül a Speedway Miskolc, ugyanis a két legjobb hazai salakos, Magosi Norbert és Tabaka József mellett három nagymenőt szerződtet erre a napra, a dán Nicki Pedersen, az amerikai Greg Hancock, a lengyel Rune Holta személyében. Az ütős miskolci ötösfogatnak a címvédő ukrán Kaskad Rovnó, az orosz SK Turbina Balakovó, valamint a lengyel Falubaz Zielóna Góra lesz az ellenfele.

– Három éve, 2007-ben egyszer már átéltük, hogy milyen érzés a BEK-győztesnek járó trófeát a a magasba emelni – emlékezett vissza Jacsó Tibor. – Az biztos, hogy ezúttal nehezebb dolgunk lesz, de nem szeretnénk szégyent vallani, ezért sztárokat igazoltunk.

Arra a felvetésre, hogy a lengyel I. ligás "szegény legény" a BEK-re hogyan, miből tud szalonképessé válni, vagyis, hogy van az, hogy a lengyel I. ligára nincs pénze az SM-nek a jövő hét végére pedig annyi mégis lesz, hogy menőket szerződtessen a klub, Jacsó Tibor a következő választ adta:

– Sajnos, pénzünk változatlanul nincs, de van egy-két olyan támogatónk, aki a BEK-döntőre hajlandó áldozni, illetve úgy véljük, hogy ez a verseny önmagában is képes lehet, képes lesz eltartani magát, kiindulva a három évvel ezelőtti viadalból, amelyet óriási érdeklődés mellett rendeztünk meg. Arra számítunk, hogy a négy csapatban pályára motorozó világsztárokra ezúttal is kíváncsiak lesznek a nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!