boon-sportoldal

2010.08.05. 09:21

Az adás-vételhez "csak" egyezség kéne

<p>A DVTK-t működtető cégnek, a DFC Kft.-nek még mindig nincs új tulajdonosa.</p>

A Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatának szimpatizánsai közül sokan nagyon várták a keddi napot, abban a reményben, hogy a milliárdos vállalkozó Leisztinger Tamás cége, az Arago Zrt. szerződést köt a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-vel, hogy megszerezze utóbbi társaságtól a DFC Kft.-ben lévő 100 százalékos tulajdonrészének 51 százalékát. Az Észak-Magyarország hétfői számában Nagy Béla, a DSM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a múlt héten azért nem kerülhetett sor erre az eseményre, mert az Arago Zrt. részéről aláírási joggal rendelkezők külföldön tartózkodtak, és feltételes módban úgy fogalmazott, hogy kedden sor kerülhet a szerződés szignózására. Kedden hiába kerestük Nagy Bélát ez ügyben, nem tudtuk elérni, szerdán reggel viszont sikerrel jártunk, de nem tudtunk meg semmit, ugyanis adás-vételi ügyben az eladót megtestesítő személy kijelentette, hogy ebben az ügyben sem most, sem a jövőben nem kíván nyilatkozni. Azt sem most, hanem már korábban mondta el Nagy Béla, hogy a vételi szándékkal jelentkezett társaság képviselőivel nem ő áll kapcsolatban, így neki nincsenek, nem lehetnek aktuális információi arról, hogy mikor mi történik.

Az előzmények

Mint arról korábban már beszámoltunk: Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata képviselő-testületének tagjai a legutóbbi ülésen, június 24-én egy ajánlattal ismerkedhettek meg, amelyben a DFC Kft. iránt érdeklődő csoport – mint az azóta kiderült: a budapesti székhelyű Arago Zrt. – írásban jelezte, hogy milyen feltételekkel szállna be a diósgyőri fociba, illetve ebben az anyagban az is szerepelt, hogy ajánlatát július 15-ig tartja fenn. A közgyűlésen Káli Sándor, Miskolc polgármestere kapott felhatalmazást arra, hogy a szerződéskötéssel kapcsolatos tárgyalásokat lefolytassa. Azóta annyi történt, hogy a vételi szándékkal jelentkező cég az ajánlatát július 31-ig meghosszabbította, a DSM Nonprofit Kft. pedig július 26-án taggyűlést tartott, amelyen a társaság tulajdonosainak képviselői felhatalmazást adtak Nagy Béla ügyvezetőnek arra, hogy DFC Kft.-ben meglévő tulajdonrészükből 51 százalékot, az ajánlatban szereplő feltételek mellett a vételi szándékkal jelentkezőnek eladjanak.

Mivel Nagy Béla nem akart (nem tudott) nyilatkozni arról, hogy hol tart az ügy, a közgyűlés által felhatalmazott, megbízott Káli Sándortól szerettük volna megtudni, hogy mi a jelenlegi helyzet. A polgármester ugyan szabadságát tölti, de Kun Péter, a miskolci városháza sajtóreferense lapunk azon érdeklődésére, hogy született-e egyátalán egyezség az adás-vétel ügyében, és hogy mikorra várható egy esetleges szerződéskötés, a következő választ adta szerdán délelőtt: ,,Van még néhány apró részlet, ami tisztázásra vár, így azt egyelőre nem lehet megjósolni, hogy az adás-vételi szerződés mikor köttethet meg."

ÉM-BCS

Nincs válasz

Hetek, hónapok óta próbálunk eljutni az Arago Zrt.-hez, hogy a cég illetékes képviselőjétől válaszokat kaphassunk éppen aktuális kérdéseinkre, eddig eredmény nélkül. Július 20-án a cégcsoporthoz, egyeztetés után elküldtük az alábbi kérdéseinket:
,,Milyen szándékok vezérelték az Arago Zrt.-t, amikor elkezdett érdeklődni a labdarúgócsapat iránt?; A város hivatalosan múlt héten azt közölte, hogy közeledtek az álláspontjaik. Mit takar ez pontosan?; A város azt is közölte, hogy a hónap végéig az Arago Zrt. meghosszabbította a vételi ajánlatát? Miért és pontosan meddig?; Az Arago Zrt. szakemberei korábban átnézték a DVTK-t működtető gazdasági társaság papírjait, könyvelését. Mire jutottak?, Mint lehetséges többségi tulajdonosnak, milyen szakmai elképzelései vannak az előttünk álló napokra? Akar-e új vezetőedzőt hozni Diósgyőrbe, kíván-e játékosokat igazolni?; Tud-e az Arago Zrt. olyan magánszemélyekről, cégről, akik (amely) vele egyetemben érdeklődik a diósgyőri futballcsapat iránt? Ha igen, tárgyaltak-e már egymással?"

A válaszokat azóta is hiába várjuk, és tegnapi újabb próbálkozásunk során sem jártunk eredménnyel.


DVTK: itt az Arago Zrt.

eszak | 2010.07.26 13:33
Nincs akadálya annak, hogy tulajdonrészt szerezzen a DFC Kft.-ben az Arago Zrt.

Kérdések az Aragóhoz

eszak | 2010.07.21 07:57
Már csak bő három hét van a labdarúgó másodosztály őszi rajtjáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!