boon-sportoldal

2010.07.28. 19:55

Lehet, hogy a Poznan pénteken jön?

<p>Miskolc - Bár a meghívó drámai bejelentését sejtetett, végül mégsem került sor ilyen eseményre.</p>

A salakmotoros lengyel I. ligában szereplő Speedway Miskolc csapata szerdán délután sajtótájékoztatóra invitált, és bár a meghívó szövege drámai véget sejtetett, mégsem került sor arra a bizonyos bejelentésre (amit ugyan nem mondanak ki a csapat háza táján, de a működésének határán toporgó sportszervezetnél ez a küzdelmektől való visszalépés lehetne) a hónapok óta anyagi gondokkal küszködő klubnál.

A sajtótájékoztatón a Speedway Miskolc elnöke azok után, hogy vázolta azt, hogy mit ért el eddig a csapat, és röviden értékelte az eddigi eredményeket és a működéshez szükséges infrastruktúráról is szót ejtett, bejelentette, hogy az alapszakaszból hátra lévő meccseken kiáll a csapat.

– Két mérkőzés van hátra az alapszakaszból, és ma az a döntés született, hogy ezeken meg kell mutatnunk, hogy van létjogosultságunk, esélyünk arra, hogy megtartsuk a lengyel I. ligás tagságunkat – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke, majd így folytatta:

 – Ma, közvetlenül a sajtótájékoztató előtt volt egy egyeztetés, amelyen partnereink, támogatóink voltak jelen, akiktől azt kértük, hogy azokat az ígéreteket, amelyeket korábban tettek, váltsák valóra, illetve azokat akik ennek maradéktalanul eleget tettek, arra kértük, hogy vizsgálják meg azt, hogy van-e módjuk arra, hogy további támogatásban részesítsék a klubot. Öröm, hogy akik megjelentek, azok további támogatásukról biztosítottak, ugyanakkor voltak olyanok, akik különböző akadályok miatt nem tudtak eljönni és ezt jelezték, és sajnos olyanok is, akiknek a távolmaradásáról nem tudunk semmit. A Speedway Miskolc életében a július 31-e egy nagyon komoly határnap, bizonyos szponzori ígéreteknek ezen napig kellene teljesülniük. Szerettünk volna egy picivel hamarabb választ kapni arra, hogy ez valóban így lesz-e, de be kell valljam, ez nem jött össze, nem sikerült ezt tisztázni. Mindezek után úgy döntöttünk, hogy az alapszakaszból hátralévő meccseken biztosan kiáll a csapat.

Azt nem sikerült megtudnunk, ugyanis arra a kérdésre nem kaptunk érdemi választ, hogy a távollétüket ,,nem igazoló" partnerek között van(nak)-e az(ok), aki(k) e hónap végig jelentős támogatás folyósítását ígértek a Speedway Miskolc számára.

A meccsekről

A Speedway Miskolc tehát folytatja szereplését a lengyel I. ligában, így a két hazai meccsét a most vasárnapi, Rzeszów elleni, 17.30-ra kiírt összecsapást, és a múlt vasárnapi esőzés miatt a két csapat megállapodása szerint a jövő vasárnapra halasztott Poznan elleni meccset is lejátssza a magyar együttes. Ez utóbbi meccs időpontja egészen szerda kora délutánig tartotta magát, ekkor azonban hír jött arról, hogy a küzdelemsorozat szervezője, a Lengyel Motorsport Szövetség július 30-án péntekre írta ki a Miskolc Poznan mérkőzést. A hírek szerint azért, mert a versenykiírásban benne foglaltatik, hogy az utolsó forduló előtt a korábban elmaradt összes meccset be kell pótolni.

– Csak néhány órája értesültem arról, hogy most pénteken kellene fogadnunk a Poznant – tudtuk meg Jacsó Tibortól. – Így most csak annyit tudok mondani: a Poznan és mi sem szerettünk volna pénteken játszani, ezért állapodtunk meg egy későbbi időpontban. Ezzel az üggyel ezidáig még nem tudunk foglalkozni, de csütörtökön sokkal okosabbak leszünk. A pályánkat jelenleg is esővíz borítja és csapadékot jósolnak az elkövetkező órákra is, nem tudom, hogy egyátalán lehet-e, tudna-e majd meccset játszani itt pénteken a Speedway Miskolc és Lechma Poznan.

ÉM - CSB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!