boon-sportoldal

2010.04.18. 17:26

Itthon tartottuk a Pannon-kupát

<p>Az elmúlt három napban Borsod megye három városában rendezték meg a nemzetközi férfi kézilabda Pannon-kupát.</p>

A torna még pénteken az ózdi sportcsarnokban kezdődött, ahol a szlovákok minimális különbséggel győzték le a feltörekvő görögöket.
A magyar válogatott szombaton Tiszújvárosban mutatkozott be. Mocsai Lajos szakmai igazgatóként debütált a nemzeti csapatnál, a debreceni Pálos Gábor pedig először húzhatta magára a címeres szerelést.
A korábbi tapasztalatok alapján nem várt könnyű találkozó a mieinkre, hiszen a szlovákok már korábban is okoztak kellemetlen pillanatokat a magyar válogatott számára. Most azonban Gulyás góljai a meccs elején megadták az alaphangot. 6-1-nél időt kértek a vendégek, és gyorsan rendezték a sorokat. Felzárkóztak egészen 8-7-ig, de a vezetést nem tudták átvenni. Császárra és Ilyésre ugyanis számíthattak a társak a támadások befejezésénél, a ziccereket magabiztosan lőtték be a mieink gólfelelősei. A szünetre megnyugtató előnyt szerzett Mocsai Lajos együttese, ami tovább nőtt a fordulás után. 20-14-nél azonban egy kicsit megnyugodott és visszavett a tempóból az együttes. A lehetőséget megérezték az Antl vezette szlovákok, akik egyre közelebb kerültek Laluskáékhoz. A vége izgalmasan alakult, de a magyar csapat rászolgált a kétgólos győzelemre.

Tartották magukat a görögök

A torna zárásaként Miskolcon a görögöket kellett legyőzni ahhoz, hogy itthon maradjon az idei Pannon-kupa. Fiatal sor kezdett a magyaroknál, a kapuban Mikler, mezőnyben pedig Lékai, Halász és Nagy Kornél is bizalmat kapott a szakvezetéstől. A déli válogatott azonban tartani tudta a lépést, mert védekezésben elmaradtak a vártól a mieink.
A fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt nemzeti csapatunk. Kicsit sikerült elszakadni a görögöktől. Fazekas ziccereket fogott, Zubai, Harsányi és Nagy Kornél pedig a gólszerzésben jeleskedett. A hazai győzelmet így nem fenyegette veszély, bár a görögök derekasan harcoltak, a Mocsai-csapat tornagyőzelmét így sem tudták megakadályozni.  
- Köszönjük Borsod megyének, hogy ismét ilyen színvonalasan rendezte meg ezt az eseményt – mondta Mocsai Lajos, a tornagyőztes magyar válogatott szakmai igazgatója. – Jó lehetőség volt ez a két mérkőzés arra, hogy éles helyzetben is kipróbáljak néhány fiatal játékost. Nem tettek rám rossz benyomást. Mindkét találkozón kemény csatára késztettek az ellenfelek bennünket, ami a siker értékét növeli. Nyilván a szlovén vb-selejtezőben némelyest más összetételű lesz a keret, de azért képet kaphattam arról, hogy a hétvégén szerephez jutó játékosok milyen formában vannak. 

Tények

Az 1.  nap mérkőzése:
Görögország – Szlovákia 25-26 (14-14)
Ózd, 600 néző. V.: Medve, Nagy L.
ld.: Vasilakis (12), Tzimourtos (4), ill. Antl (8), Urban (5).
A 2. nap mérkőzése
Magyarország – Szlovákia 27-25 (16-12)
Tiszaújváros, 1200 néző. V.: Horváth, Marton.
Magyarország: FAZEKAS – Gulyás (4), Mocsai T. (1), CSÁSZÁR (8), Timuzsin (4), ILYÉS (5), Halász (1). Csere: Liszkai (k), Laluska (1), Pálos (2), Zubai (-), Nagy K. (-), Putics (-), Harsányi (1). Szakmai igazgató: Mocsai Lajos.
Szlovákia: STOCHL – Stranovszky (2), Hruscak (2), Sulc (1), Petro (-), Tarhai (2), ANTL (7). Csere: PAUL (k), Balaz (1), Szűcs (1), Mazák (1), Vadkerti G. (3), Urban (3), Kopco (2), Szapu (-). Szövetségi kapitány: Heister Zoltán. 
A 3. nap mérkőzése
Magyarország – Görögország 33-29 (16-15)
Miskolc, 1200 néző. V.: Horváth, Marton.
Magyarország: Mikler – GULYÁS (4), Mocsai T. (1), Timuzsin (1), Ilyés (1), NAGY K.  (7), HALÁSZ (5). Csere: FAZEKAS (k), Lékai (2), Zubai (4), Pálos (2), Harsányi (3), Putics (3). Szakmai igazgató: Mocsai Lajos.
Görögország: Kotsifas – Tzimourtos (5), Riganas (3), Vakalis (1), CHALKIDIS (6), Balomenos (3), Zaravinas (1). Csere: Mastorogiannis (-), Sankis (2), VASILAKIS (5), Samaras (2), Papadopoulos (1). Szövetségi kapitány: Mantzos Nikolaos.

A Pannon-kupa végeredménye
1. Magyarország,
2. Szlovákia
3. Görögország
A torna gólkirálya: Vasilakis Alexandros (Görögország) 17 gól.
A torna legjobb magyar játékosa: Fazekas Nándor.
A torna legjobb szlovák játékosa: Paul Teodor.
A torna legjobb görög játékosa: Chalkidis Georgios.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!